Бургаският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение “задържане

...
</TD
>Бургаският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение “задържане
Коментари Харесай

Заловен с наркотици и оръжия в Свети Влас опита да се прибере у дома

Бургаският апелативен съд отхвърли да промени мярката за неотклонение “задържане под стража “ на Щерион Джамбазов, хванат с над 20 кг марихуана и взривни субстанции, огнестрелни оръжия и муниции.

Въззивната инстанция удостовери определение на окръжния съд, с което е оставено без почитание настояването на упълномощения бранител на обвинения за по-лека мярка за процесуална насила.

В правосъдно съвещание пред апелативните съдии държавното обвиняване уточни, че са налице предпоставките за задържането под стража и няма нови условия, които да постановат изменение на мярката в по-лека.

Според отбраната липсват годни доказателства по делото, които да обосновават съмнение, че обвиненият е създател на закононарушенията. Адвокатът  пледира за по-лека мярка за неотклонение, като добави, че няма заплаха клиентът му да се укрие, защото няма други престъпни прояви, има непрекъснат адрес и поставя грижи за фамилията си.

Обвиняемият помоли съда за " домакински арест “.

Щерион Джамбазове с мярка за неотклонение " задържане под стража “ от 18.07.2022 година. Престъпленията, за които е измамен под отговорност са осъществени във времето от 06 до 07 юли 2022 година в Свети Влас в съучастничество в друго лице - Никола Батилов.

 Бургаският апелативен съд смята жалбата против определението на първата инстанция за неоснователна.  

След първичното установяване на мярката са извършени голям брой процесуални дейности, разпити на очевидци, огледи, изводи по назначени правосъдни експертизи, изменено е обвиняването на Джамбазов в по тежко дипломиран състав на закононарушение по чл.354а, ал.2 от Наказателен кодекс.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР