Броени дни остават до старта на Деветата конференция посветена на

...
</TD
>Броени дни остават до старта на Деветата конференция посветена на
Коментари Харесай

Над 300 представители на институции и бизнес се събират в Пловдив

Броени дни остават до старта на Деветата конференция отдадена на превенцията срещу войната по пътищата. Тя ще се организира на 19 и 20 септември в " Гранд хотел Пловдив ". Тазгодишният акцент пада върху " Безопасна пътна инфраструктура ".

Конференцията ще бъде открита от министъра на районното развиване и благоустройство. В двудневния семинар се чака присъединяване да вземат представители на министерските кабинети на вътрешните работи и транспортното ведомство, ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Тодоров, както и ръководителят на ДА " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова.

Поканени още са градоначалникът на Пловдив, заместникът му с сектор " Транспорт ", ръководителят на локалния парламент инж., ректорите на УАСГ и ВТУ " Тодор Каблешков ".

Форумът събира на едно място над 300 представители на държавната администрация, неправителствени организации, специалисти и експерти, както и представители на пътностроителните и пътноподдържащите компании.

Конференцията към този момент е одобрена като най-престижното годишно събитие, отдадено на пътната сигурност.

" Темата не губи своята новост. Тежките пътнотранспортни катастрофи не престават да лишават животи, да трансформират ориси и да носят след себе си голям брой обществени и финансови последствия за обществото. Не стопираме да следим с неотстъпчивост тъжната статистика и осъзнаваме, че тя ни коства прекомерно скъпо ", декларират уредниците.

Мероприятието още веднъж ще сложи въпроси, свързани с пътната инфраструктура у нас, разглеждането на които цели да докара до повишение на равнището на пътната сигурност. Също по този начин да се усъвършенства координацията и взаимната работа сред пътните администрации, контролните органи и частния бранш.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР