Тази вечер в британския град Бирмингам ще стартира 17-ият Световен

...
Тази вечер в британския град Бирмингам ще стартира 17-ият Световен
Коментари Харесай

Българските атлети откриват Световния шампионат в Бирмингам

Тази вечер в английския град Бирмингам ще започва 17-ият Световен шампионат по лека атлетика в зала. Според към този момент одобрената новаторска политика на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), шампионата ще стартира с вечерна сесия, като в нея акцентът ще бъде върху една от най-атрактивните за публиката дисциплини – скокът на височина.

За първи път на спортната сцена ще бъдат позиционирани два бранша, като в единия ще вземат участие мъжете, а в другия – дамите.

Любопитно е, че България ще има представители и в двете дисциплини. При дамите страната ни ще разчита на Мирела Демирева. Олимпийският вицешампион от Рио 2016 заема 4-та позиция в сезонната класация и в случай че се приближи до или усъвършенства достижението си от 1.95 м, записано на шампионата в Карлсруе тази зима, Демирева има изгледи за доста положително класиране.

В мъжката дисциплинираност скок на височина Тихомир Иванов ще запише първото си присъединяване на международен шампионат по лека атлетика в зала. Българинът получи покана от IAAF, да бъде измежду финалистите на шампионата. Този сезон Иванов изравни персоналния си връх в зала, скачайки 2.28 m пред домашната аудитория в Asics Arena, по време на Националния шампионат за мъже и дами в София.

Началото на спортната стратегия през днешния ден е в 20:45 българско време.

Тъй като в България няма да има никакво телевизионно лъчение от Световния шампионат в зала, IAAF обезпечава опция за феновете на „ Царицата на спортовете”. Така за нашата територия надпреварата от Бирмингам ще може да бъде следено посредством публично лъчение във Фейсбук страницата на ESPN.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР