Тази вечер изтича законовият срок, в който ЦИК трябва да

...
Тази вечер изтича законовият срок, в който ЦИК трябва да
Коментари Харесай

Очаква се тази вечер ЦИК да обяви окончателните резултати от вота „2 в 1“

Тази вечер изтича законовият период, в който ЦИК би трябвало да разгласи окончателните резултати от изборите на първи тур за президент. Процедурата обаче се бави поради забавяне на РИК Пловдив - град.

Без да бъдат въведени наново данните от протоколите на всички РИК-ове и съпоставени за несъответствия ЦИК не може да разгласи окончателния резултат. Вероятно оповестяването на резултатите и балотажа ще стане късно довечера.

Подготовката за изборите зад граница към този момент е в ход.

" Мисля, че в случай че в днешния ден създадем резултата, ще имаме време за логистиката. По-сериозно терзание е превозването на машините отвън страната. Ключови миг е да се вземе публично решение довечера ", съобщи Калин Атанасов, зам.-председател на работна група „ Избори “ в Министерство на външните работи.

Във външно министерство кипи усилена работа по пакетирането на бюлетините за втория тур на президентските избори. Министерството е получило от печатницата на Българска народна банка 751 000 бюлетини, които ще се разпратят до 750 секции на няколко континента в границите на 14 часа от приемането им във ведомството.

„ За първи път от пет години се сблъскваме с развой за втори тур на изборите и с толкоз голям брой секции. Сроковете са едни и същи а размерът е два пъти и половина по- огромен ", добави Атанасов.

Транспортирането на изборните материали ще стане с дипломатически коли за Балканите, Австрия и Турция, и по въздух за останалите секции.

„ Тези периоди слагат под риск избрани райони и дестинации да има проблем с доставката. Правим всичко належащо да доближат, само че може да има дестинаци с проблеми в доставките”, изясни още Атанасов.

Всяка пратка се опакова като дипломатическа поща и се запечатва с восъчен щемпел. Първите партиди от 335 машини за вота зад граница също са изпратени.

По закон до четвъртък би трябвало да стане ясно разпределението на мандатите, а в неделя да е ясно кои са определените за депутатите поименно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР