Тази седмица TSMC трябва да отчете резултатите си за второто

...
Тази седмица TSMC трябва да отчете резултатите си за второто
Коментари Харесай

Чистата печалба на TSMC за второто тримесечие ще спадне с 27%, а приходите – с 14%

Тази седмица TSMC би трябвало да регистрира резултатите си за второто тримесечие на тази година, само че анализатори от сектора, интервюирани от Reuters към този момент чакат събитието със лични прогнози за основните индикатори за активността на компанията през интервала. Според тях на годишна база приходите на TSMC за второто тримесечие се чака да намалеят с 14%, а чистата облага – с 27%.

По оценки на Reuters, приходите на TSMC за второто тримесечие са достигнали 15,53 милиарда $, което е почти по средата на личната прогноза на компанията, образувана в средата на април. Година по-рано тримесечните доходи на TSMC доближиха 18,16 милиарда $, само че тогава високата база за съпоставяне беше образувана от отзвука на пандемията, която усили търсенето на полупроводникови съставни елементи. При естествени условия второто тримесечие е интервал на мъртвило за полупроводниковата промишленост, а търсенето се съживява към третото тримесечие, когато новите артикули стартират да се приготвят за есенния си дебют.

Тази година анализаторите, интервюирани от Reuters, считат, че растежът на облагата на TSMC за третото тримесечие ще бъде подтикван освен от подготовката за оповестяването на идващото потомство смарт телефони iPhone на Apple, само че и от мощното търсене на съставни елементи за системи с изкуствен интелект. Тайванският производител ще бъде по-слабо обиден от активността, обвързвана с развиването на пазара на електрически автомобили, защото този сегмент се обслужва главно от китайски снабдители.

Според анализаторите, чистата облага на TSMC за второто тримесечие се чака да намалее с 27% до 5,58 милиарда $. От началото на тази година акциите на TSMC покачиха цената си с 30%, защото доста вложители считат компанията за един от бенефициентите на следения взрив на системите с изкуствен интелект, за които тя е в положение да създава съставни елементи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР