Тази седмица отново ще станем свидетели на няколко турнира с

...
Тази седмица отново ще станем свидетели на няколко турнира с
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 17-23 октомври 2022 г.


Тази седмица още веднъж ще станем очевидци на няколко шампионата с българско присъединяване. Първите ни ракета при мъжете и дамите – Григор Димитров и Виктория Томова, се завръщат на корта, а Созопол още веднъж ще е част от календара на ITF. Вижте кои играчи и шампионати ще следим с нараснал интерес през идващите дни.

Григор Димитров – ATP 250 в Стокхолм

Григор Димитров ще стартира присъединяване си в Стокхолм с мач против международния №77 Иржи Лехечка. При триумф конкурент на българина на осминафинала ще бъде Жоао Соуса (№67) или Емил Руусувуори (№52).

Виктория Томова – WTA 125 в Руен

Виктория Томова ще се изправи против 113-ата в ранглистата Симона Валтерт в първи кръг от главната скица на WTA 125 шампионата в Руен. На осминафинал първата ни ракета може да се изправи против Ана Конюх (№170) или Даяна Ястремска (№99).

Леонид Шейнгезихт – ITF M25 Жирона

Леонид Шейнгезихт ще се изправи срещи Женшонг Донг (№619) във втори кръг от квалификациите за М15 шампионата в Жирона. При победа негов съперник в последната фаза от пресявките ще бъде Диего Санчес (№730) или Милан Марковиц.

Александър Донски, Симон-Антони Иванов, Пьотр Нестеров, Габриел Донев, Адриано Дженев, Янаки Милев, Антони Генов – ITF M15 в Созопол

Александър Донски, Симон-Антони Иванов, Пьотр Нестеров, Габриел Донев, Адриано Дженев и Янаки Милев ще играят в главната скица на М15 шампионата в Созопол, жребият за която към момента не е изтеглен. От своя страна Антони Генов стигна до последния кръг от квалификациите, където ще се изправи против Доминик Речек (№1225).

Диа Евтимова, Елизабет Данаилова – ITF W60 в Мейкън

Диа Евтимова ще играе в главната скица на мощния шампионат на ITF в Мейкън, жребият за която към момента не е изтеглен. Междувременно Елизабет Данаилова ще се изправи против международната №1200 Виктория Осигве в първи кръг от квалификациите. При триумф нейна съперничка в борбата за място в главната скица ще бъде друга американка в лицето на Карол Лий (№857) или Мийша Кендъл-Уусли.

Виктория Лазарова – ITF W15 в Монастир

Виктория Лазарова доближи до последния кръг от квалификациите за W15 шампионата в Монастир. Там българката ще се изправи против Рике де Кьонинг (№2001).

Гергана Топалова, Лиа Каратанчева, Йоана Радулова, Беатрис Спасова, Елеонор Чакърова, Виржини Чакърова, Денислава Глушкова, Габриела Михайлова – ITF W25 в Созопол

Гергана Топалова е сложена под №5 в главната скица на шампионата в Созопол, в която ще играе и Лиа Каратанчева . Жребият към момента не е изтеглен. Същевременно няколко българки доближиха до последния кръг от квалификациите. Елеонор Чакърова ще играе с втората в схемата Лаура Хиетаранта (№626), а Виржини Чакърова ще се изправи против третата сложена Катарина Стреснакова (№705). Габриела Михайлова ще се изправи против Екатерина Овчаренко (№793), а Йоана Радулова и Беатрис Спасова ще се изправят надлежно против Шюе Ма (№1196) и Дога Тюркмен (№1091).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР