Според него линията на видимост на пътния участък се скрива

...
Според него линията на видимост на пътния участък се скрива
Коментари Харесай

Пътен експерт за катастрофата с кола на НСО: Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч

Според него линията на видимост на пътния сектор се скрива от няколко пътни знаци. " Водачът на НСО е имал доста малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над разрешеното ", добави Желязков.

По негови думи това е един от най-натоварените сектори в региона. Ограничението там е 90 км. " Ако автомобилът се е движил с 90 км, ударът нямаше да е толкоз огромен и нечовечен. Пострадалият автомобил е бил с доста остарели зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка ", съобщи пътният специалист.

След случая край Аксаково, следствието към случая продължава. Вчера министър председателят Димитър Главчев изиска по отношение на информацията за асфалтирана част от път в региона на Аксаково, където преди дни имаше тежка злополука с автомобил на НСО.

Малко по-късно във варненското Пътно ръководство - там бяха отстранени шефът на ОПУ - Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел " Инвестиционно-ремонтни действия " Севдалина Казълова. 

 

Асфалт не е положен единствено на мястото към злополуката, а и на доста места по пътния сектор, оповестява още Нова телевизия. Асфалтирането на пътя, където стана тежката злополука, е почнало три дни след случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР