От фирма АЛФАГИС“ ООД изпратиха отворено писмо в отговор на

...
От фирма АЛФАГИС“ ООД изпратиха отворено писмо в отговор на
Коментари Харесай

Шеф Манчев се оправдава: Аз оправям кошмари, а не ги създава

От компания „ АЛФАГИС “ ООД изпратиха отворено писмо в отговор на изказванията в народен ефир на претендентът за народен представител от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, че " прочут шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лв., с цел да картографира и цифровизира гробищния парк в гр. Банкя ".

Вижте цялостния текст на писмото на началник Манчев:

" Във връзка с изявление на господин Георги Георгиев – претендент за народен представител от ГЕРБ-СДС, излъчено на 21.05.2024 година в утринния блок на БТВ „ Тази заран “ в рубриката „ Избори 2 в 1 гласът ти се чува “, от името на компания „ АЛФАГИС “ ООД, изпращаме отворено писмо, с което обръщаме внимание, че при изказването си господин Георгиев прави опит за уронване престижа пред обществото на компания „ АЛФАГИС “ ООД и в частност шефа на компанията – Иван Манчев.

В народен ефир господин Георгиев съобщи, че прочут шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лв., с цел да картографира и цифровизира гробищата в гр. Банкя, в случай, че има общинска компания, която се занимава с това, което би коствало десетки пъти по-малко. Тези изказвания бяха отправени непосредствено дружно с обвинявания „ за корист ” и „ за скандал ”.

В отговор на казаното от Георги Георгиев заявяваме изрично, че няма корист и скандал при подписването на договорите сред Столична община и „ АЛФАГИС “ ООД. Те съставляват пилотен план обвързван с гробищния парк в гр. Банкя и са подписани при цялостна бистрота на жителите. Целта на плана е да се даде информация на обществото и на ръководството на Столична община за действителното положение и за активността на гробищния парк, както и да се сътвори и направи транспарантно ръководство на парка. След реализирането му всеки един жител ще може да ревизира от всяка една точка на света какво се случва с гробното място на неговите умряли родственици и какво е неговото положение, както и дали то не е предоставено непозволено на трети лица.

Георги Георгиев съобщи още, че „ на един и същи ден, с една и съща компания са подписани два контракта със подобен предмет – цифровизация, картографиране на гробището в гр. Банка “. Категорично заявяваме, че това изказване е безусловно погрешно.

Сключените контракти в действителност са два, подписани са в един и същи ден, само че предметите на тези контракти не са сходни, даже в противен случай. Първият контракт е за даването на правото на прилагане на създаден профилиран програмен продукт. Предмет на втория контракт е активността по цифровизация и цифровизация на данните. Като практикуващ юрист, господин Георгиев би следвало да прави разлика сред тези действия.

Георги Георгиев твърди още, че той персонално се е срещнал с въпросните контракти като декларира, че „ прочут шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лв. “ от Столична община. В отговор на това подчертаваме че към датата на изказването, „ АЛФАГИС ” ООД не е получило никакво заплащане за осъществената от него работа. Това ще се случи едвам откакто дигитализирането и цифровизирането на данните на гробищния парк в гр. Банкя завърши, бъде интегрирана системата Географска информационна система – Светлина и работата бъде призната от Столична община.

Притеснителен е фактът, че в народен ефир господин Георгиев приказва изрично без да дава доказателства, само че се пробва да образува публично мнение. Още по притеснително е, че през годините следим подобен вид изказвания точно в интервал на предизборни акции. Георги Георгиев е юрист, член на САК, и учител в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и би следвало като експерт в областта на правото да знае, че за всяко изказване би трябвало да се показват и доказателства. В противоположен случай тези обстоятелства и условия не се кредитират, а остават думи, „ хвърлени в пространството “.

Отправяме и въпрос към господин Георгиев. Той твърди, че има общинска компания, която се занимава с „ това “. Но не показва за какво „ това “ не е свършено от общинската компания за сума, която е „ десетки пъти по-малко “?

В допълнение разясняваме, че избраната като „ това ” работа на процедура съставлява цифровизиране и дигитализиране на най-малкия от всички имоти /50 дка./, а точно гробищен парк гр. Банкя, ръководен и стопанисван от Столична община.

В процеса на работа по картографиране и дигитализиране на имота бяха открити съществени нередности, свързани с воденето на статистиката на гробните места. Въпреки че по документи 240 броя гробни места са посочени като свободни, при снимането им е видно, че върху тях има сложени монументи и рамки и не могат да бъдат употребявани.

240 празни гробни места стоят непокътнати и продадени в гробищен парк в гр. Банкя. Можете ли да си визиите какъв брой още нередности могат да бъдат открити при дигитализацията и цифровизацията на всички гробищни паркове на Столична община, които са с обща повърхност от 2 900 дка.

Не на последно място, подчертаваме, че в предизборното си говорене Георги Георгиев се пробва да хвърли сянка върху активността на компания, която работи с над 12 общини.

Фирма „ АЛФАГИС ” ООД ръководена от Иван Манчев, който с изключение на известно лице и началник готвач, е и с висше икономическо обучение. Зад тази компания стоят потвърдени експерти в областта на IT бранша, които създават софтуерни артикули повече от 20 години. Доказаният професионализъм на „ АЛФАГИС “ ООД е доказан и с издадени и годни към днешна дата документи ISO/IEC 27001:2013, ΕΝ ISO 9001:2015. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР