Тази събота зала 4 на Интер Експо Център ще обгърне

...
Тази събота зала 4 на Интер Експо Център ще обгърне
Коментари Харесай

Метрополис представя Кокуун в събота

Тази събота зала 4 на Интер Експо Център ще обгърне в комфортен пашкул от страхотна музика и визия всички фенове на електронната музика. Титаните от Метрополис, обединени с “папа Свен”, са ни подготвили своето последно и може би най-амбициозно събитие за 2018 година.

А ето и няколко аргументи, заради които сме сигурни че ще напълните телефоните си със фотоси, сърцата с невероятни страсти и несъмнено, ушите с безчовечен добра музика: Свен Вет - индивидът електронна музика, актьорът, обезпечил опция за изява на огромна сцена на 90 % от днешните техно звезди.

Неговата пристрастеност към музиката, нюх за бъдещето, и невероятна харизма са нещата които го издигат на пиедестала като една от главните фигури, които дефинират образа на електронната музика и нейното развиване за последните 30 години.

Свен е главният провинен за техно революцията почнала в клуб Дориан Грей във Франкфурт и ненадейно за някои само че не и за него разпростряла се като горски пожар по целия свят. Самият той минава през няколко трансформации – от поп звезда с групата OFF, през основен деятел на Гоа транса от началото на деветдесетте години, до ракета притежател на техно музиката на Белия остров (Ибиса)в началото на новото хилядолетие.

Именно от паметното му празненство Кокуун потегли международната кариера на актьори като Ричи Хоутин, Адам Беер и Рикардо Вилалобос. За това и той изцяло справедливо получава прозвището “папа”, както и признанието на всички, че без него, техно музиката нямаше да бъде същата.

Но Свен нямаше да е Свен без най-важните качества, които го държат на върха към този момент повече от 30 години – необикновено ухо за нова музика и великански топки, с цел да я пуска. Репликата му – “Все някой би трябвало да пуска новата музика” е написана със златни букви в историята на техното. Маурицио Шмитц - актьорът, който преплита в себе си сицилианска пристрастеност, примесена с немско техно.

Роден в Германия, само че с италиански корени, той не стопира да радва своите почитатели с екпериментите си. Преминал през всички детайли на един клуб и то по едно и също време - от миялното, през основаването на събития, до излизането на сцената, той е едно от тези имена, за които умерено можем да кажем, че може да направи всичко, което му хрумне и то ще пожъне голям триумф.

С дългогодишните резиденства в разнообразни клубове в Бон, Хамбург, Мюнхен, Франкфурт, до основаването на неговия Мауромузика през 2004, той е същинското преобразяване на триумфа. От диджей, през управител и промоутър на събития, той не инцидентно сега е дясната ръка на Свен Вет - едно партньорство, което не се чака да завърши скоро.

Иларио Аликанте - италианската хала и една от перлите на Кокуун. От началото на своята кариера на нежната 15-годишна възраст, през 2003 до в този момент, Иларио покорява международната сцена със своя сексапил и безспорен гений. След редица участия в клубове по целия свят, неговият гений бива видян от Свен Вет, който му предлага да стане неразделна част от фамилията на Кокуун.

Успехите, които жъне на международната сцена и музиката, която издава, безусловно справедливо му отрежда позицията на към този момент шлифован елмаз за организацията. Българските почитатели съумяха да го видят и чуят като част от изданието на Хироус Тотал 2 на Метрополис през април тази година. Декорите и видеото на Дъб Вижуалс.

Португалското студио за дизайн си сътрудничи с Кокуун от няколко години и е отговорно за най- запаметяващите се картини от празненствата им по света. Кокуун в събота идва в цялото си величие, което да този миг е показвано единствено в Амстердам и Меделин (Колумбия). Открехвайки завесата, ще споделим, че комбинацията сред великански екран, фон и 3D анимация е нещо, което няма да забележим различен път на празненство у нас.

Последната причина, само че несъмнено не и на последно място е, че паралелно с формалните посетители за вечерта, ще успеем да чуем и селекцията на основоположниците и виновници за съществуването на електронната музика в България, а точно Стивън, Иван(Смърф) и Ясен Петров.

Тримата нееднократно са доказвали на българската аудитория своите качества, като диджеи, само че и са хората, с помощта на които в последните 20 години имахме опцията да забележим на родна земя множеството от величията от международната електронна сцена.

Това, което отличава съботното празненство от всички останали е че на него си дават среща към този момент генерации от фенове на техно музиката – от тези, които започнаха пътуването си в една мразовита ноемврийска сряда вечер в зала Фестивална преди 20 години, до тези, които вършат първите си стъпки из тази необятна галактика, в която Папа Свен е една от най-ярките звезди. Началото е тъкмо в 22:00, мястото – 4 зала на Интер Експо Център София.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР