Тази нощ въоръжените сили на Украйна са обстрелвали Нова Каховка

...
Тази нощ въоръжените сили на Украйна са обстрелвали Нова Каховка
Коментари Харесай

Украинците обстрелват Нова Каховка

Тази нощ въоръжените сили на Украйна са обстрелвали Нова Каховка и други обитаеми места в Херсонска област . Това оповестява ТАСС с позоваване на локалните съветски управляващи и службите за гражданска отбрана.

Обстреляна е гражданска инфраструктура в обитаемоте места Нова Каховка, Каховка, Кринки и Василевка. Жертвите и разрушенията се прецизират. През вчерашния ден под обстрел за били Альошки, Козачи лагер, Подстепно, Стара Збуровка и Садове.

Информацията е забавна предвид на последните събития на фронта в Украйна и разрастващото се контранастъпление на украинските въоръжени сили. Последно съветски блогъри обсъждаха интензивно обстановката край Антоновския мост, където украинците са съумели да преминат на левия бряг на Днепър и да основат плацдарм за нахлуване, въпреки и дребен. Информацията, въпреки и да не бе коментирана от формалните управляващи в Киев.

, свързваща южния украински град Херсон и следения от съветските сили източен (ляв) бряг на река Днепър и  предходната година. 
 Антоновският мост на левия бряг на Днепър още веднъж оспорван
Антоновският мост на левия бряг на Днепър още веднъж оспорван

Руска канали оповестиха за удар на съветската войска с " Искандер " по Антоновския мост

Обстрелът на Нова Каховка значи, че украинското нахлуване продължава. Градът бе трансфорат в административен център от съветските окупационни управляващи след сполучливото им изтласкване от страна на украинците през есента на предходната година,.

Самият град Нова Каховка бе измежду потърпевшите от наводненията, които бяха провокирани от разрушаването на стената на язовира " Каховка " от съветската войска при започване на юни месец. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР