Тази нощ около 00,15 ч. на ул. „Сирма Войвода“ в

...
Тази нощ около 00,15 ч. на ул. „Сирма Войвода“ в
Коментари Харесай

Нова агресия срещу медици - в Монтана. БЛС: Няма да допуснем медици да бъдат унижавани

Тази нощ към 00,15 ч. на ул. „ Сирма Войвода “ в незабавното поделение на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана бил признат 59-годишен гражданин на монтанския кв. „ Огоста “, който по-късно умрял. Когато научили за гибелта му, негови родственици развалили стъклопакета на входната врата на отделението. Полицията е образувала произвеждане по случая.

Във връзка с случая от Българския лекарски съюз реагираха остро, като обявиха, че няма да позволен медици да бъдат унижавани.

„ Български лекарски съюз с паника следи поредицата от безцеремонни произшествия с наши сътрудници, които през последните дни станаха обект на вербална експанзия, съпроводена от заличаване на имущество в незабавни центрове в страната “, показват от там.

От съсловната организация са безапелационни, че няма да търпят „ сходно безогледно отношение, което никой доктор не заслужава “.

През септември Българският лекарски съюз ще рестартира Националната акция против насилието над медици #ПребориГнева с редица на практика образования на лекари от цялата страна за това по какъв начин да се оправят с нападателни пациенти. А на имейл [email protected] могат да бъдат подавани сигнали за експанзия над медици. Те ще бъдат неотложно излъчени към Главния прокурор, според подписаното съглашение сред БЛС, Министерство на здравеопазването и Прокуратура на Р България, осведомят още от организацията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР