Страните от НАТО оборудват Украйна с допълнителни ракети с голям

...
Страните от НАТО оборудват Украйна с допълнителни ракети с голям
Коментари Харесай

Ще обърнат ли войната предоставените от НАТО на Украйна ракети с далечен обсег?

Страните от НАТО оборудват Украйна с спомагателни ракети с огромен обхват и точно ориентиране. Тези ракети към този момент демонстрираха своята успеваемост при нанасяне на удари по съветски летища, военноморски щабове, мостове и други значими цели, написа Business Insider.

Тези западни ракети доста усилват огневата мощност на Украйна. Бивши американски военни обявиха, че ракетите могат да оказват помощ на Киев да удари места, които са сериозни за съветските интервенции. Руските сили " няма къде да се скрият ".

Украйна е изправена пред съветска атака, която може да се ускори до лятото, само че тези оръжия могат да оказват помощ за прекъсване на напъните на Москва. Миналия месец Съединени американски щати признаха, че скрито са изпратили ракети ATACMS с огромен обхват в Украйна. Броят на ракетите не е обществено прочут, само че ракетите ATACMS са приблизително към 1,3 милиона $ всяка. Съветникът по националната сигурност на администрацията на Байдън Джейк Съливан сподели в края на април, че Съединени американски щати ще изпратят повече ATACMS в Украйна.

ATACMS са тактически балистични ракети, които се оферират в няколко разновидността. По-рано Украйна получи такива, които имат обхват от 160 км и могат да разпилян съвсем 1000 суббоеприпаса в необятна зона, изключително нанасяйки вреди на летища. Миналата есен Киев употребява ракети точно за тази цел. Съединени американски щати също имат ATACMS, който може да измине до 460 км: един вид има единна бойна глава, а различен може да разпръсне към 300 суббоеприпаса. Украйна от дълго време оказва напън върху Вашингтон да получи тези ракети, само че не е ясно какво в действителност е получил Киев.

Приблизително по същото време, в края на април, Англия разгласи, че ще изпрати на Украйна спомагателни крилати ракети Storm Shadow като част от най-големия оръжеен пакет в историята на страната. Няколко дни по-късно английският министър на защитата разкри за първи път, че Италия също е доставила на Киев крилати ракети Storm Shadow. Франция изпрати на Киев лична версия на боеприпасите, наречена SCALP-EG. Не е ясно какъв брой тъкмо ракети ATACMS и Storm Shadow към този момент са пристигнали в Украйна тази пролет, нито е ясно какъв брой още страната може да чака да получи през идващите седмици, до момента в който се пробва да спре напредъка на Русия.

Увеличаването на ракетния боеприпас може да направи невероятно Русия да разположи сериозни активи в границите на 160 км от своите фронтови линии. Русия се приспособява към HIMARS, като реалокира сериозните си активи отвън обсега им. Пристигането на ракетите Storm Shadow и няколко месеца по-късно на ATAMCS сложиха Москва пред нови провокации, само че Украйна получи толкоз малко, че трябваше да избере към какво да се насочи като цел. Русия реализира триумфи на бойното поле, защото нейната отбранителна промишленост минава към всеобщо произвеждане на дронове и планиращи бомби, които удрят отбраната на Украйна, пишат Факти.бг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР