Жена на 56 години с рак на хранопровода получи шанс

...
Жена на 56 години с рак на хранопровода получи шанс
Коментари Харесай

Сложна интервенция на пациентка с рак на хранопровода извършиха в УМБАЛ „Лозенец“

Жена на 56 години с рак на хранопровода получи късмет за живот след комплицирана намеса, осъществена от гастроентеролога доктор Борис Крумов и мултидисциплинарен екип от УМБАЛ „ Лозенец “, в който влизат пулмолози, гастроентеролози, експерти по образна диагностика, гръдни хирурзи и анестезиолози, оповестиха от лечебното заведение.

Пациентката постъпва в болничното заведение с диагноза рак на хранопровода, като се оказва, че карциномът е провокирал отвор в хранопровода, през който храна попада в дихателните пътища. По тази причина пациентката е развила аспирационна пневмония, прецизират от екипа.

По време на комплицираната операция в хранопровода е вграден железен саморазширяващ се хранопроводен стент, който покрива отвора сред хранопровода и трахеята.

Д-р Борис Крумов неотдавна е част от екипа на Отделението по гастроентерология, само че към този момент дава своя скъп принос в спасяването на човешки животи, означават от болничното заведение.
Неговата сфера на здравна активност включва взимане на хистологичен материал от тумори, ситуирани във всички органи на храносмилателната система.

Извършва и ендопротезиране на хранопровода, стомаха, тънкото, дебелото черво, панкреаса и черния дроб, както и новаторски типове стентиране (ехо-ендоскопско ендопротезиране със основаване на връзка – дренаж сред следните органи: стомах-псевдокиста на панкреас, фино черво-псевдокиста на панкреас, черен дроб-стомах, злобен мехур-стомах, фино черво-общ злобен канал.

Д-р Крумов прави и надеждно ехоендоскопско обезболяване при потвърдени тумори на панкреаса и панкреатити.

Той е ученик на Медицинския университет – Плевен, където се дипломира през 2012 година Придобива компетентност по гастроентерология в Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ през 2018 година

Д-р Крумов е минал през голям брой специализации в региона на високоспециализираните интервенции в региона на черния дроб, жлъчния мехур и панкреаса във водещи клиники във Виена и Хамбург.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР