Тази конфронтация, която се случи днес, не е свързана с

...
Тази конфронтация, която се случи днес, не е свързана с
Коментари Харесай

Вигенин: Предложението на ДБ за ротационен председател на НС е несериозно

„ Тази борба, която се случи през днешния ден, не е обвързвана с държанието на Българска социалистическа партия, тъй като ние ясно сме заявили отношението ни към вероятните решения от страна на ГЕРБ.

Подкрепихме във всяко едно от вторите гласувания в балотажите един от претендентите със „ за “. Така че нашия принос сме го дали с гласуванията си.

Анализирайки обстановката още предходните дни за нас беше ясно, че първата и втората политическа мощ, като излъчат своите претенденти, нямат болшинства след себе си.

Поради това обсъдихме деликатно обстановката и преценихме, че е добре да дадем късмет на трета кандидатура, която би могла да събере по-широка поддръжка “.

Това разяснява Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия по Българска национална телевизия.

„ Без да звучи самохвално, в случай че бъда определен за ръководител на Народно събрание, бих могъл да се оправя с тази обстановка “, сподели той.

Вигенин обясни, че това е единствената причина, заради която са излъчили претендент и не е „ драма “, в случай че той не бъде определен.

Но по този метод се дава късмет на Народното събрание.

Според него предлагането на Демократична България за ротационен ръководител на Народно събрание е несериозно.

„ В Европейския парламент това работи, защото мандатът там е 5 години, двете съществени сили – левите и десните, дефинират претендент, който е ръководител на Екологичен потенциал за половината интервал.

В нашия случай по какъв начин тъкмо ще се реализира тази ротация “, попита Вигенин.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР