Тазгодишният US Open ще сложи край на кариерата на най-успешната

...
Тазгодишният US Open ще сложи край на кариерата на най-успешната
Коментари Харесай

По примера на Серина: Ето още кои трима състезатели се отказват след US Open

Тазгодишният US Open ще постави завършек на кариерата на най-успешната тенисистка в актуалната история на спорта. Серина Уилямс до неотдавна отсъстваше от кортовете поради травма в региона на бедрото и ясно се видя по какъв начин американката няма да може да е същата състезателка, откогато направи противоположната си поява в Тура. Това накара някогашната номер едно да разгласи, че ще се отдръпна от дейна спортна активност след края на US Open, като нейният образец ще бъде последван от още трима елитни състезатели, а ето кои са те:

1. Аляж Бедене - Словенецът в никакъв случай не е имал непрекъснато наличие в елита на тениса и по тази причина ясно приказва събитието, че в никакъв случай не е печелил ATP трофей. Бедене обаче може да се похвали с 16 трофеи от Чаланджър Тура, както и с достигането до 43-тата позиция в света. През този сезон 33-годишният тенисист доближи до третия кръг на Ролан Гарос, където отстъпи на Новак Джокович и след това разгласи, че ще приключи кариерата през месец септември. Тогава Аляж ще вземе присъединяване в конфликта на страната си за Купа " Дейвис " против Естония и след това ще се пренасочи към кариера като футболен сътрудник.



2. Саня Мирза - Тук към този момент приказваме за тенисистка, която е оставила надалеч по-голям отпечатък през кариерата си и евентуално е една от най-успешните състезателки в конкуренциите по двойки. Мирза има 3 трофеи от Големия шлем на двойки, още 3 на смесени двойки и също така беше част от топ 30 в класацията на сингъл. Всъщност само членовете на Голямата тройка и Серина Уилямс могат да се похвалят с повече почитатели от Мирза в обществените медии, защото цяла Индия след под лупа изявите на своята сънародничка, чиято позиция гласи по какъв начин има намерение да окачи ракетата след края на US Open, тъй като към този момент има малко дете и също по този начин не може да се възвърне изцяло от болките, които изпитва в региона на коляното.



3. Жил Симон - Едва ли доста от вас са не запомнили паметното изпращане на ветерана по време на тазгодишния Ролан Гарос, където той записа епични победи над Пабло Кареньо Буста и Стийв Джонсън. Истината е, че някогашният номер 6 просто към този момент не е на нужното равнище да се съревновава с най-хубавите в света и постоянно допускаше поредност от разгромни загуби на равнище Чаланджър. Това наподобява е предиздвикало 14-кратният ATP първенец да осъзнае, че към този момент няма място в спорта и ще го забележим да се отхвърля от тениса в края на 2022-ра, като евентуално ще го стори на Мастърса в Париж.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР