Виждаме децата под развалините. Виждаме, че всяка болница в Газа

...
Виждаме децата под развалините. Виждаме, че всяка болница в Газа
Коментари Харесай

Аз съм професор, който беше уволнен и арестуван за протест срещу войната на Израел в Газа

„ Виждаме децата под руините. Виждаме, че всяка болница в Газа е разрушена “, споделя американският професор Дани Шоу, наблягайки мълчанието на интернационалната общественост по отношение на разгръщащите се кланета и филантропичната злополука в Газа. „ Виждаме цялостна липса на почитание към палестинците, като че ли не са човешки същества “, прибавя той.

Настроения като тези разпалиха митинги против израелското нахлуване над Газа допълнително от 130 колежа и университета в Съединените щати. Студенти и доста членове на факултета упорстват техните университети, с големи дарения, да пресечен връзките си с израелски компании и да прекратят университетските партньорства с израелски институции. В очите на протестиращите университетите, които влагат в компании, които вършат бизнес с Израел, са съучастници в продължаващата война в Газа.

В продължение на съвсем 20 години Шоу е бил професор по латиноамерикански и карибски проучвания в City College of New York. Но предишния месец той беше упрекнат в антисемити...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР