Тазгодишният Sofia Open завърши преди броени дни, като големият шампион

...
Тазгодишният Sofia Open завърши преди броени дни, като големият шампион
Коментари Харесай

След само час игра: Шампионът от София допусна геврек и отпадна още на старта в Астана

Тазгодишният Sofia Open приключи преди броени дни, като огромният първенец от българската столица е Марк-Андреа Хюслер. Швейцарецът победи с трофея на домашната ни конкуренция от позицията на международен номер 95, изкачвайки си чрез триумфа си до 64-ото място в класацията на АТР, само че при първата му поява на корта като победител на сходно ниво, то той надалеч не впечатли със своето показване.

Левичарят нямаше никакво време за губене и още през днешния ден излезе за откриващия си мач на шампионата в Астана, където обаче беше победен от Емил Руусувори с 6:0 6:2, за едвам 67 минути игра. По този метод пък 53-ият в света си обезпечи място във втория стадий на надпреварата в казахстанската столица и го чака конфликт с Даниил Медведев.

В самото начало на дуела се видяха сериозните проблеми за Хюслер на начален удар, а както видяхме в зала " Арена Армеец ", точно това е един от най-важните детайли за стила на АТР първенеца. Финландецът от своя страна използваше високи равнища на експанзия при ударите си от главната линия и неимоверно излизаше в ролята на победител от тях, което му донесе големи позитиви и той " върза геврек " на противника си в дебютния сет.

На старта на втората част пристигнаха първите мигове на напредък в представянето на левичаря, който разполагаше с цели три брейкбола, но ги пропиля до един и ориста му в мача изглеждаше все по-предрешена. Не закъсняха и възможностите за пробив пред Руусувори, който за следващ път в срещата беше клиничен в завършващата фаза от офанзивите си и отпусна едвам два гейма на международния номер 64, преди да постави безпроблемно точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР