Тазгодишният национален вратар на „Отбор на надеждата“ Асен Трайков беше

...
Тазгодишният национален вратар на „Отбор на надеждата“ Асен Трайков беше
Коментари Харесай

Пирин привика в първия тим 16-годишен талант от Отбор на надеждата

Тазгодишният народен вратар на „ Отбор на вярата “ Асен Трайков беше поканен от новия треньор на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни да стартира подготовка с мъжкия отбор на втородивизионния клуб.

Северноирландският експерт е останал впечатлен от качествата на 16-годишния състезател от столичния квартал „ Факултета “ и е настоял той да бъде част от първия тим на „ орлетата “ по време на подготвителния лагер, който стартира при започване на януари.

Пирин (Благоевград) притегли Асен Трайков в края на август тази година, откакто той се показа чудесно по време на международното състезание по футбол за бездомни хора в Уелс. 16-годишният гений се реалокира да живее в общежитието на благоевградския клуб и взе присъединяване в по-голяма част от мачовете на своя тим – юноши на възраст до 17 години.

През предишния сезон Трайков игра за обществения клуб Конкордия, а през август 2018 година взе присъединяване и в проведената от БФС международна купа за деца в неравностойно състояние, която се организира на Национална футболна база „ Бояна “. Тогава националът получи наградата за най-хубав вратар на шампионата.

До прехвърлянето на Трайков в Пирин се стигна по самодейност на Греъм Уорън, представител на компанията мажоритарен притежател в клуба „ Емирейтс Уелт “. Англичанинът е наблюдавал мачовете на „ Отбор на вярата “ на Мондиала в Уелс и е останал впечатлен от отличното показване на българския отбор. След завръщането от шампионата Уорън е осъществил контакт със основателя на тима и негов управител Виктор Кирков и е отправил предложение да даде късмет за развиване на някои от състезателите, които победиха внушителен състав на Бразилия за първи път в историята на българския футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР