Тайван обмисля сътрудничество с източноевропейските държави в областта на полупроводниците

...
Тайван обмисля сътрудничество с източноевропейските държави в областта на полупроводниците
Коментари Харесай

Тайван търси сътрудничество със страни от Източна Европа за производство на микрочипове

Тайван обмисля съдействие с източноевропейските страни в региона на полупроводниците на фона на световния дефицит на чипове, разкри тайвански министър в четвъртък, написа RT.
„ Цялата верига за доставки на полупроводници е голяма. Много страни могат да играят разнообразни функции “, сподели ръководителят на Съвета за национално развиване на Тайван Кунг Минг-син пред кореспонденти след визитата си предишния месец в Словакия, Чехия и Литва.

Недостигът на чипове оказва огромно въздействие върху европейската автомобилна промишленост. Недостигът на чипове оказва съществено въздействие върху европейската автомобилна промишленост.
Той сподели, че и трите страни са изразили подготвеност да работят взаимно върху полупроводниковите чипове с Тайван, който държи 63% дял от международния пазар на полупроводници.

Европейската комисия през септември предложи нов законодателен акт за увеличение на производството на чипове на фона на световния дефицит, който наложи закъснение в доста промишлености, като производителите на коли са наранени най-тежко. Така нареченият „ Закон за чипове “ има за цел да ускори проучванията на чипове, вътрешния индустриален потенциал на полупроводници и интернационалното съдействие в производството на чипове.

Кунг сподели, че това е сложна задача за Европа да се оправи сама.

„ Така че те се надяват да си сътрудничат с Тайван “, изясни той.

Служителят означи, че сега Тайван възнамерява да сътвори работни групи с трите страни, с цел да разбере по какъв начин тъкмо могат да си сътрудничат за чиповете. Той също по този начин ще дава стипендии на европейските сътрудници за техническо образование в полупроводниковата промишленост.

Тайван има съвсем монопол в световното произвеждане на полупроводници, като Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) съставлява 54% от международния пазарен дял на чипове. Големите американски софтуерни компании, в това число Apple и Nvidia, получават до 90% от своите полупроводници от тайвански производители. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР