Тайван е много разнообразен остров. Има и планини, и долини,

...
Тайван е много разнообразен остров. Има и планини, и долини,
Коментари Харесай

Дългият Тайван – нюансите на главния остров

Тайван е доста разнороден остров. Има и планини, и долини, и равнини, и реки, и градове, и джунгли. Във военните проекти има място за всеки вид терен – в случай че се стигне до десант, всичко това ще би трябвало да се вземе поради.

По-голямата част от популацията на острова живее на западния бряг - съвсем 90 % от жителите. Както към този момент писах, цялото западно крайбрежие е солидно предградие, което се трансформира в мегаполис. Източното крайбрежие е обитаемо извънредно неравномерно - три града, сред които има големи процепи от ниви и дребни селца. Централната планинска част е на практика необитаема, макар че в множеството котловини има прокарани положителни планински пътища.

По пътищата - от север на юг по западния бряг на острова има няколко успоредни пътя, до самите планини. " Най-дълбоките " пътеки са на 50-70 километра, в подножието. Източната част е по-слабо развита, две успоредни разклонения - крайбрежно и предпланинско. Между западната и източната пътна система, с изключение на очевидните преходи при „ полюсите “ на острова, има най-малко пет напречни пътя – от запад на изток през планините. Околовръстна железница минава през целия остров, в западната част има доста разклонения. Накратко, всичко това води до една доста постоянна транспортна система - тя не може да бъде „ накъсана “ никъде, нито по мостове, нито по пътищата, нито в основни градове. При всеки случай ще има вериги за доставки, по един или различен метод.

Планинският терен дава на бранителите още повече преимущества. Планините са ситуирани по подобен метод, че целият бряг се вижда от централния било „ от горната страна надолу”. Всички реки минават от планините към равнините в криволичещи долини, което дава опция да се скрият войски от оръдия и ракетна артилерия, кацнали на брега. Цяла мрежа от планински пътища и проходи разрешава умерено и релативно безвредно да се трансферират войски през планинската верига или на изток, или на запад - Украйна би дала доста за такива планини в центъра на театъра на военните дейности... Естествено, броят на пещерите и военните уреди в планината не може да се реши „ от дивана “. В Йемен да вземем за пример планините разрешиха на Противовъздушна отбрана на хуситите да показват почтени резултати. Дълбока пещера с няколко изхода ипрез XXI век е доста сложна за удар. А когато са доста, задачата става нерешима.

От индустриалните уреди, значими за защитата, са мегапристанището Тайчунг в средата на западния бряг и също толкоз гигантско петролно вместилище на 50 км на юг. Силно ви поучавам да намерите това поле от цистерни и да го погледнете от космоса - девет километра цистерни са нещо необикновено. Дори е ужасно да си представим по какъв начин ще изгори...

На острова има 4 атомни електроцентрали, една към този момент е спряна. Всичко, несъмнено, на брега - водата е наложителен запас за атомните електроцентрали. Три от тях в далечния север обслужват Тайпе, една е в далечния юг на острова. Слава Богу, практиката на споровете демонстрира, че по такива обекти не се стреля. Да, и те са добре укрепени, даже и да са издигнати даже преди условията „ след Фукушима “, съгласно които това към този момент не е атомна електроцентрала, а бункер с луда дебелина и реактор.

Е, последно, само че не на последно място – мегаполисите. Пет града от калибъра " Мариупол нервно пуши в профил ". И - Тайпе, 8 милиона души в цялата агломерация, небостъргачи, подлези, всичко.

Ето един остров. Мазна кост в гърлото на възходящата Поднебесна. Кост, която би трябвало да прегризе, без да си счупи всичките зъби.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР