Тайландски лекари постигат успех при лечението на тежки случаи с

...
Тайландски лекари постигат успех при лечението на тежки случаи с
Коментари Харесай

Пробив: Излекуваха болна от коронавирус с коктейл от лекарства

Тайландски лекари реализират триумф при лекуването на тежки случаи с новия ковид, като ползват коктейл от медикаменти за грип и СПИН. Това заяви Ройтерс.

Първоначалните резултати демонстрират доста усъвършенстване на пациентите четиридесет и осем часа след използване на лекуването, прецизира dir.bg.

Новият метод при лечението на пациенти с ковид е довел до възстановяване на положението им, оповестяват лекари от болница "Раджавити " в Банкок. Сред пациентите им е и седемдесетгодишна китайка от град Ухан, откъдето стартира разпространяването на вируса. Тя била диагностицирана преди 10 дни.

Терапията, която тайландските лекари ползват, е композиция от два препарата против вируса ХИВ и едно лекарство срещу грип в огромни дози.

"Това не е лекуване, само че положението на пациента се усъвършенства доста. След позитивния тест за ковид преди 10 дни последва използването на комбинацията от медикаменти, като резултатът от теста за вируса четиридесет и осем часа по-късно беше негативен ", сподели доктор Крянгска Атипорнваниш, белодробен експерт в болничното заведение.

В Тайланд има 19 доказани случая на болест с новия ковид. Осем от тях са се подобрили и са изписани, а единадесет остават в болница.

Британският производител на медикаменти "ГлаксоСмитКлайн " разгласи в това време, че дружно с Коалицията за нововъведения в епидемиологична подготвеност ще работят за основаване на ваксина против ковид 2019-nCoV.

Вирусът умъртви към този момент 361 души
Броят на жертвите на ковид в Китай доближи 361 души. По данни на управляващите в провинция Хубей, в която се намира Ухан - градът, считан за огнище на болестта, са били регистрирани нови 57 случая на болни с летален край.

С новите данни броят на жертвите на новия ковид надвишава този на починалите 349 души в Китай от ТОРС през 2002 година.

На 17 200 души набъбна и броят на хората, инфектирани с заболяването в страната. Това оповестиха от китайската Национална здравна комисия, съгласно чиито данни са регистрирани и доказани 2 829 нови случая.

Междувременно, Китай към момента не е приел помощ за битката с ковид от Съединените щати, които просдължават да оферират да изпратят свои медицински експерти, изясни съветникът на президента по национална сигурност Робърт О'Брайън.

До момента инфектираните са над 14 000, а в 8 страни от Европа към този момент има регистрирани случаи на новия вирус.

Русия ще депортира инфектираните чужденците
Русия възнамерява да депортира чужденците, диагностицирани с нови ковид, заяви министър председателят Михаил Мишустин, откакто кабинетът му отсрочи капиталов конгрес поради смъртоносното заболяване.

Коронавирусът "е прибавен към листата с изключително рискови заболявания. Това ни разрешава да депортираме чужденци, в случай че са диагностицирани с това заболяване ", съобщи Мишустин.

Годишният капиталов конгрес в Сочи, който трябваше да се състои в средата на февруари, ще бъде отсрочен, заяви още съветският министър председател.

Русия има два доказани случая на вирус при китайци, които се лекуват в лечебни заведения в Сибир.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР