Търсят петима изгубени младежи в Пирин Петимата младежи, открити в

...
Търсят петима изгубени младежи в Пирин Петимата младежи, открити в
Коментари Харесай

Откриха ги! БЧК с нови разкрития за младежите, спасени в...

Търсят петима изгубени младежи в Пирин

Петимата младежи, открити в Пирин, са от Сърбия. Това сподели ръководителят на Българския Червен кръст (БЧК) Христо Григоров, представен от " Фокус ".

Децата са избавени в региона на връх Тодорка. Григоров посочи, че сега обстановката на всички места в планините е рискова по повод и на лавини. По думите му насъбраният сняг доста елементарно се отчупва, потегля и повлича след себе си различен, като даде съответен образец с двамата младежи сноубордисти, починали през днешния ден в Пирин.

„ Шанс е, че преди минути бяха избавени 5 дечица от Сърбия, които спускай си се от връх Тодорка, излизат отвън очертанията на пистите за каране и навлизат в един извънредно рисков дол “, изясни той. „ Спасяването им бе извънредно рисково за Планинската избавителна работа към Българският червен кръст, които с риск за личния си живот слизат да оказват помощ и подпомагане, само че съумяват да ги извадят. Към момента биват превозени с шейни към болница “, добави Григоров.

„ Достатъчно даваме жертви от хората по пътищата – дано да бъдем деликатни и виновни в планината. Трябва да се съобразяваме с напътствията и да не надценяваме себе си “, прикани Христо Григоров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР