Търсим съвместно с Румъния трайни решения за облекчаване на трафика

...
Търсим съвместно с Румъния трайни решения за облекчаване на трафика
Коментари Харесай

София и Букурещ търсят трайни решения на трафика по Дунав мост 2

Търсим взаимно с Румъния трайни решения за облекчение на трафика на Дунав мост 2 при Видин Калафат. Това стана ясно след инспекцията на заместник-министъра на превоза Николай Младенов в региона на мостовото оборудване. Както е известно, обстановката с непрекъснатото скупчване на километрови колони с тирове на на границата сред двете страни става все по-критична. Трафикът продължава да е претрупан, той е повишен от два до три пъти над нормалното. Дневно на пункта на излизане от България минават над 1100 товарни автомобила и над 1300 леки автомобила и бусове.

Зам.-министърът съобщи, че е удовлетворен след извършена през вчерашния ден обиколка и че е основана добра организация от институциите за превъзмогване на интензивния трафик. Николай Найденов ревизира осъществяването на набелязаните преди месец ограничения за понижаване на опашките и редуцирането на гигантските колони коли.

Ние сме показали на румънската страна план по повод осъществяване на постигнатите съглашения за взаимен граничен надзор. Към момента още се чака реакцията на Букурещ. В предлагането се планува делене на тежкотоварния от лекотоварния трафик, увеличение на броя на везните за претоварване, конкретизирани са местата на буферните паркинги по границите.

В най-близко време се приготвя среща сред вицепремиерите на България и Румъния. Тя ще е следващата стъпка за осъществяване договореностите за взаимен граничен надзор, който би облекчил прекосяването през граничния контролно-пропускателен пункт Видин - Калафат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР