Търсим отговори като граждани от кмета Йорданка Фандъкова и ресорните

...
Търсим отговори като граждани от кмета Йорданка Фандъкова и ресорните
Коментари Харесай

Спаси София питат Фандъкова за нови дефекти по Графа

" Търсим отговори като жители от кмета Йорданка Фандъкова и отрасловите заместник-кметове. Не е обикновено Общината да се оправдава единствено от проектанта и изпълнителя. В последна сметка като жители и данъкоплатци чакаме от Следствен отдел към окръжна прокуратура като възложител да подсигурява качеството на този дълго чакан и безценен ремонт. Именно с тази цел евентуално общината не желае започване на комисия за предаване на обекта и приемане на акт 16. " Това споделят от " Спаси София " във видеообръщение, оповестено на Фейсбук страницата им, във връзка следващите недостатъци, видяни по улица Граф Игнатиев в София след ремонт.
От ДНСК имаме формален отговор, че чакат Следствен отдел към окръжна прокуратура като възложител да стартира процедурата. Можем единствено да гадаем, че повода са множеството недостатъци, пита се специалистът и показва всички видяни досега недостатъци, откакто единствено преди към месец и половина завърши ремонт, които оправи дефектите от последния ремонт.
" Не е обикновено и няма да се примирим с следващия недостатък на Графа. Рушащата се настилка надалеч не е единственият проблем след ремонта за милиони. Вижте кои са и останалите недостатъци, за които търсим отговорност и отговори както от Йорданка Фандъкова, по този начин и от отрасловите зам.-кметове. ", пишат от " Спаси София ".
Очакваме отговори за какво тези недостатъци непрекъснато се случват и какво ще спре тези безопразия по една от най-хубавите улици на София, споделят от организацията във видеото. 
Какви недостатъци демонстрира специалистът им в него:
- Тези кубчета, които трябваше да стопират колите да не стопират по тротоарите към този момент са отлепени, разместени, нерегулярно сложени и никой не се грижи за тях. Това е проблем по Графа, на ул. Шишман, при пресечката със Солунска, на площад Гарибалди и други места.
- Какво се случва на площад Славейков? Поставиха се големи железни пергули, които не бяха евтини, само че са без функционалност. Стоят незавършени, без покрив, а общината към момента не е взела решение ще връща ли там комерсиална активност.
- По улица Граф Игнатиев е озеленяването по улицата към този момент е компрометирано. Новите фиданки са изсъхнали, т.е. не са се хванали и би трябвало да се подменят. Друга част от старите, емблематични за улицата дървета стартират да изсъхват. Това е огромен проблем, за който предупреждавахме и по време на самия ремонт. Той продължи прекомерно дълго и беше прекомерно нападателен към дърветата и резултатът е предстоящ.
" Причините можем да търсим в плана и във обстоятелството, че осъществяването му не беше с нужното качество. Във всеки случай нас като жители не би трябвало да ни тормози това, тъй като има Столична община “, която следи и управлява ремонтите акцентират от " Спаси София ".
Малко предистория
През март стартира ремонт на ремонта на ул. " Граф Игнатиев " при кръстовището с ул. " Цар Шишман ". Обяснението на Столична община, съгласно Българска национална телевизия - имало проектантска неточност, поради която зоната била считана за пешеходна, само че не била, а също така при ремонта на " Граф Игнатиев " по улица " Иван Шишман " и ул. " Шести септември " минавала тежкотоварна техника и тя разрушила настилката.
" На какво се дължи дефектът при Ректората, можем единствено да гадаем ", изясни зам.-кметът на София Цветан Божинов. Според него, не би трябвало да има " основни забележки " във връзка с ремонта на " Граф Игнатиев ". Що се отнася до кръстовището с " Шишман " обаче Божинов видя проблем и в зимата. А от строителя не се ангажираха пред bTV да разясняват за какво се е случило по този начин – изпълнявали плана. „ Със сигурност не приказваме за некачествени материали ”, прибавиха от компанията. И отхвърлиха, че " тъкмо в този тип ” надали имало друго място на " Граф Игнатиев ".
. Нарушена технология на полагането на плочките – това видя проектант Иво Панталеев, който е архитект на ремонта на улица " Граф Игнатиев ". Той приказва поради наложилия се ремонт на ремонта на кръстовището на " Графа " и улица " Иван Шишман ". Не беше спазена технологията за сгъстяване на лепилото поради публичния напън. Затова предлагам да не се връщаме в положението на публичен напън – трябват 14 дни за втърдяване, и то топло време. Това е мое, евентуално мнение, изясни Панталеев.
 
Цялото послание на специалистът от " Спаси София " можете да видите в идващото видео: 
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР