Тържествена литургия по случай празника на Нова Загора – Петковден,

...
Тържествена литургия по случай празника на Нова Загора – Петковден,
Коментари Харесай

Десислава Танева бе гост за празника на Нова Загора

Тържествена литургия по случай празника на Нова Загора – Петковден, беше отслужена в храм „ Света Петка Българска “ от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от новозагорската енория.

В общоградското честване се включи Националната гвардейска част и гвардейски внушителен духов оркестър. Гвардейците извършиха елементи от спектакъла „ Искри “ и боеви придвижвания с оръжие, след което се състоя ритуалът за издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на община Нова Загора.
Време да си кажем, че имаме силата и вярата да вървим напред към град и община, сигурни, спокойни, богати, в които фамилията е най-висша полезност, в които хората са щастливи, съобщи в приветственото си слово кметът на община Нова Загора Галя Захариева. “Това е моята задача и за нея се боря всеки ден: да работя за град на щастливите хора, които знаят не цената на труда, а по какъв начин да се трудят в името на децата си. Град на хората, които знаят по какъв начин да отстояват себе си и да бранят своите корени като възпитават новите генерации да бъдат българи, само че най – към този момент да са почтени хора. Вярвам, че единствено общността, в която приказваме дружно и най-много се чуваме, ще ни преведе през това мъчно време, в което живеем. Имаме задоволително здрави устои, с цел да не позволим построеното преди нас да изчезне и задоволително здрави стени, с цел да продължим да построяваме бъдещето си. Ние сме сърцето на Тракия! Честит празник! “, сподели в приветствието си Захариева.
По мотив празника бяха поднесени венци и цветя пред паметника „ Загорци “, повдигнат в памет на починалите за свободата войни от Новозагорско във войните за национално обединяване 1912-1918 година Цветя в символ на благодарност сервираха Десислава Танева и проф. Костадин Ангелов, определени за народни представители от ГЕРБ-СДС, кметът на община Нова Загора Галя Захариева с нейния екип, ръководителят на Общински съвет Бояна Гидикова, Генчо Димитров – шеф на Исторически музей Нова Загора, общински съветници, жители.
По традиция, празничният ден ще приключи с национално забавление на площада.и празнични илюминации!
През цялата седмица за празника на Нова Загора бяха проведени концерти, спектакли и спортни надпревари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР