Търговският дефицит на САЩ нарасна с над 11% през септември

...
Търговският дефицит на САЩ нарасна с над 11% през септември
Коментари Харесай

САЩ с рекорден търговски дефицит през септември



Търговският недостиг на Съединени американски щати набъбна с над 11% през септември до нов рекорден връх от 80,9 милиарда $ след спад на износа при едва повишаване на вноса, демонстрират данни на Министерството на търговията.

Дефицитът при търговията със артикули и услуги се разшири през септември с 11,2% до 80,9 милиарда $, което е най-високото равнище на недостига, откогато се наблюдават тези данни. Дефицитът единствено при търговията с услуги се разшири през септември с 4,8% до 17,2 милиарда $.

Търговският недостиг с Китай се разшири с 3,4 милиарда $ до 31,5 милиарда $.

Общият импорт в Съединени американски щати се увеличи през септември с 0,6% на месечна база до 288,5 милиарда $, само че в това време общият американки експорт спадна с 3% до 207,6 милиарда $.

Вносът на артикули в Съединени американски щати се усили с 0,8% до рекордните 240,9 милиарда $, до момента в който експортът на артикули спадна с цели 4,7% до 142,7 милиарда $.

Трябва да се има поради, че растящият търговия недостиг се отразява отрицателно на растежа на Брутният вътрешен продукт за пет следващи тримесечия. Рекордният търговски недостиг през третото тримесечие ограничи растежа на брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати до годишен ритъм от 2% - най-бавния напредък от повече от година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР