Търговската верига Фантастико ще създе фонд, чрез който ще се

...
Търговската верига Фантастико ще създе фонд, чрез който ще се
Коментари Харесай

Фантастико ще финансира проекти в образованието, културата и околната среда

Търговската верига " Фантастико " ще създе фонд, посредством който ще се финансират претенденти в шест основни области - обучение и култура; здравеопазване; поддръжка на уязвими групи; обществено предприемачество; спорт; околна среда.Чрез програмата " Фантастико до теб " компанията си слага две цели: развиването на средата и локалните общности в обитаемоте места, в които работи, както и въвличането на сътрудници, чиновници и клиенти в поддръжка на значими за обществото дела, разясняват от веригата.

Търговската верига " Фантастико " ще създе фонд, посредством който ще се финансират претенденти в шест основни области - обучение и култура; здравеопазване; поддръжка на уязвими групи; обществено предприемачество; спорт; околна среда.

Чрез програмата " Фантастико до теб " компанията си слага две цели: развиването на средата и локалните общности в обитаемоте места, в които работи, както и въвличането на сътрудници, чиновници и клиенти в поддръжка на значими за обществото дела, разясняват от веригата.
Каква е процедурата
Всяка година във фонда ще бъдат отделяни по 200 хиляди лв.. През 2023 фондът ще финансира планове в две от шестте основни области - обучение и просвета, околна среда. Максималният размер на поддръжката за всеки утвърден план е 10 хиляди лева Документи за кандидатстване се одобряват до края на май, а утвърдените ще станат известни на 30 юни.

В конкурсната процедура може да кандидатства всяко българско физическо или юридическо лице, както и техните обединявания. Фондът няма да финансира държавни, политически и религиозни организации.
Реклама
Кандидатите би трябвало да попълнят електронен формуляр. Проектите би трябвало да са устойчиви, свързани с значим публичен проблем, да разказват предстоящите резултати от осъществяването, за каква и какъв брой огромна група от хора се отнасят. Жури с водещи експерти в двете предпочитани за годината области ще дефинира спечелилите.

" Освен с финанси Фантастико " ще оказва и материална поддръжка с хранителни артикули и други артикули, както и нематериална - с непринуден труд, достъп до услуги, информационни канали.

" Тази година слагаме началото на самодейност, за която мечтаем от дълго време и която е естествено продължение на дългогодишните ни старания да градим виновен бизнес с ангажимент за принос по основни за обществото тематики. Основни полезности в нашето семейство постоянно са били образованието и трудът ", разяснява оперативният президент Владимир Николов, който е и наследник на създателя.
Досегашният принос
Социалните вложения на " Фантастико груп " през последните 5 години надвишават 2 млн. лева, оповестиха от веригата. Компанията е финансирала 50 разнообразни организации, а тази поддръжка е достигнала до повече от 21 000 души, съгласно отчет, направен със съдействието на " PwC България ", оценяващ корпоративното обществено влияние на една компания върху трети заинтригувани страни.
Реклама
Заедно с приноса на клиентите на групата към разнообразни дарителски акции в помощ на деца и дами в България общата сума, предоставена от компанията и клиентите й през последните 5 години, е над 3.75 млн. лева, оповестиха от сдружението.
Сфери на поддръжка от фонда на " Фантастико до теб " през 2023 1.Образование и просвета Подкрепа на планове за достъп до обучение на всички деца, без значение от пол, вяра, здравословно положение, обществено състояние и други Превръщане на учебното заведение в привлекателно място за учениците посредством планове за възстановяване на ресурсите за образование, просветителни и креативен планове и други Подкрепа на просветителни институции и организации за развиване на деца, младежи и преподаватели, които имат изявен интерес в избрана научна област. Подкрепа на планове за развиване на театралните изкуства, образните и изящни изкуства, литературата. Подкрепа на планове за възстановяване на материалната база на културни и просветителни институции. 2. Околна среда Подкрепа на планове за запазване и облагородяване на околната среда. Подкрепа на планове за икономисване на запаси (вода, електричество и др.) Подкрепа на планове за опазване на биоразнообразието. Подкрепа на планове за основаване на артикули от щадящи природата материали. Свързани публикации Най-големите търговци на храни: още магазини в интервала на растящите цени 13 януари 2023, 06:58 " Фантастико груп " ще влага към 85 млн. лева в разширение на бизнеса 10 февруари 2022, 13:23 Търговци: Всичко ще пораства - доходи, обекти и цени 7 януари 2022, 07:00 " Фантастико " влага 25 млн. лв. в нов търговски комплекс в Перник 25 август 2021, 16:35
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР