Танкерът M/V Swan Atlantic беше атакуван в южната част на

...
Танкерът M/V Swan Atlantic беше атакуван в южната част на
Коментари Харесай

Хусите изстреляха ракети срещу танкер с химикали край Йемен

Танкерът M/V Swan Atlantic беше нападнат в южната част на Червено море от голям брой ракети, изстреляни от територия, следена от Хутите, споделиха американски чиновници пред Ройтерс.

USS Carney от американския военноморски флот е дал отговор на сигнала за помощ, като се е доближил към кораба.

Танкерът транспортира химикали и е благосъстоятелност на норвежката компания " Инвентор Кемикъл Танкърс ".

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) оповестих за три обособени случая край крайбрежията на Йемен в протока Баб Ел Мандеб. Първият докладван случай се е случил на 30 морски благи южно от пристанище Мока в Йемен.

Малко по-късно сутринта беше обявено за втори случай във водите на 30 морски благи северозападно от Мока. Случаят се проверява от управляващите и детайлностите към момента не са ясни.

Трети случай е регистриран на 24 морски благи югоизточно от Мока.

UKMTO поучава корабите в региона да минават с нараснало внимание и да рапортуват за всяка подозрителна активност.

Мохамед Абдул-Салам, началник на делегация на хутите в мирните договаряния със Саудитска Арабия, съобщи на 17 декември, че групата се прицелва единствено в израелски кораби и плавателни съдове, ориентирани към израелските пристанища.

БГНЕС напомня, че към момента в плен на хутите e корабът Galaxy Leader дружно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд беше атакуван на 19 ноември и сега е закотвен край крайбрежията на пристанище в Червено море. Хутите даже го трансфораха в туристическа атракция.

Междувременно индийски и испански военноморски кораби не престават да наблюдават обстановката към пленения български товарен транспортен съд „ Руен “ с 9 българи на битка, който беше ориентиран към Сомалия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР