Тактическите ядрени оръжия са проектирани за порязаване на конкретни цели,

...
Тактическите ядрени оръжия са проектирани за порязаване на конкретни цели,
Коментари Харесай

Заместник-министърът на отбраната Анна Маляр: Украйна напредва в контраофанзивата на юг

Тактическите нуклеарни оръжия са проектирани за порязаване на съответни цели, без да предизвикват широкообхватно радиоактивно замърсяване, само че все пак могат да причинят големи вреди.

" Употребата на тактически нуклеарни оръжия от Русия е допустимо на доктрина, само че единствено при положение на действителна опасност за тероториалната ни целокупност, самостоятелност, суверенитет и битие на съветската страна ", съобщи Путин.

 

А съгласно американския държавен секретар Антъни Блинкън няма индикации, че Кремъл възнамерява да употребява тези оръжия против Украйна.

 

 А във вечерното си послание президентът Зеленски съобщи, че настъплението е най-важното нещо, както и че всеки метър освободена украинска територия е от извънредно значение.

 

Заместник-министърката на защитата на Украйна Анна Маляр написа в Телеграм, че се водят сражения по едно и също време по няколко посоки, като на юг има тактически триумфи и напредъкът е до два километра във всяка посока.

 

Междувременно, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви след края на двудневната среща на министрите на защитата в Брюксел, че по време на срещата на върха във Вилнюс през юли НАТО няма да разисква покана към Украйна за участие, а по какъв начин страната да се приближи към организацията.

 

А министърът на защитата Тодор Тагарев съобщи, че България ще усили поддръжката си за Украйна с мунициите, от които тя има потребност за битката с Русия.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР