Такса на входа на София за автомобилите от провинцията поискаха

...
Такса на входа на София за автомобилите от провинцията поискаха
Коментари Харесай

ЖЕНА ОТ БУРГАС ИЗРИГНА: Да сложим винетки на входа на града! Столичани в повече ни подлудиха!

Такса на входа на София за колите от провинцията желаеха през април столични предприемачи.

Идеята им бе да се вкара винетка за колите, които не са със софийска регистрация, а претекстовете, че по този начин щял да се реши казусът с трафика в столицата, а парите да се вложат в ремонт на улиците. Когато прочетохме това бяхме доста възмутени, само че очевидно в концепцията има аргумент и в този момент мислим, че всички коли със софийска регистрация би трябвало да си купят винетки за морето. Колкото по-скъпи, толкоз по-добре. Ако ще се разделяме на столица и провинция, то дано да е по този начин! " - написа 45-годишната счетоводителка от Бургас Катя Проданова до Бургас ИНФО.

"На мен ми омръзна през лятото да пребивавам в лудница и безкрайни тапи! Писна ми от нахакани фамилии с лъскави коли, втора ръка, добре модифицирани и с нагли водачи. Столичани се познават на всички места, няма потребност да гледаш номера на колата. Натискат клаксони на всички места, вършат луди маневри, с цел да минат една ризница напред в задръстването, карат на една багра разстояние, псуват другите пред децата си и се движат из града, като че ли им е бащиния!

Можеш да ги познаеш и в хипермаркетите. Няма други, които натоварват децата си с кални сандали и маратонки в количките, без да им пука, че след това някой ще постави хляба си в тази количка. Дечицата са 5 - 8 годишни и напълно умерено могат да вървят на личен ход! Няма други, които ровят по щандовете като в дрешника си, с цел да се снабдят с най-хубавото парче шунка или сирене и да оставят след себе си цялостен безпорядък. Няма други, чиито хлапета дърпат кутии със сладки и ги събарят на земята, а родителите им въобще не се навеждат да вдигнат събореното.

Ние нямаме навика да се провикваме през целия магазин "Иванеееееее, луканка взе ли? ", само че те имат. И тъй като вървят на тумби, по две-три фамилии, настава цялостна врява. И ние, "аборигените " ги чакаме да отминат, с цел да си купим нещо. Но нахлуват нови и нови.

Столичаните се познават и по музиката. Радиото им е надуто до дупка и все едно по улиците се движат преносими нощни заведения. Като паркират пред блока, в който или са на квартира, или на главата на далечни родственици се чува звук като при циганска женитба. Маанетата се леят от радиото, а на техния декор се чуват викове. Компанията е вилняла някъде до среднощ и дълго и напоително се сбогува най-малко 15 минути, викайки с цяло гърло. Други пък не престават и в квартирата и надуват музиката, пеейки на балкона. Почиват си хората. Какво им пука, че другите спят?

И на плажа ще ги познаете. Майките си пишат по телефона, бащите играят карти, рожбите тичат към хавлиите на хората, засипват ги с пясък и сладолед, хвърлят се в морето, пръскат в близост като "Бай Ганьо в банята ", а при други фамилии ехтят крясъци - "Моникааааааааа! Алекс, Ан-Мари! Дейвид, ела незабавно тука, че ще ти пукна тиквата от пердах ". Край тях може да се "плажува " единствено с тапи на ушите, или със солидна доза валериан.

Ако седнеш да хапнеш в заведение край плажа, те отново са там. През три маси можеш да схванеш, че Кити не я пуснали в отпуск, че чушките на мама вървяли добре, че новата колежка била мацка без усет и бутала на всеки, че конкуренцията взела сервиза на брадчеда и прочие и прочие. В същото време оставени на самотек деца се гонят из заведението, блъскат се в масите, разливат ти таратора, а някои безогледно бъркат в чинията ти с пържени картофи, налапват няколко и не престават да тичат, хвърляйки мазни салфетки по земята.

Нощем пък плажът е цялостен със спринцовки, презервативи и всевъзможни столични битници, които си карат "яко на море ".

Спокойствие няма на никое място. Ни през деня, ни нощем, ни на плажа, ни в магазините, ни по улиците.

И в случай че някой каже, че туристите идват и оставят пари в общинския ни бюджет, грубо се лъже. Хипермаркетие и МОЛ-овете си носят облагата в чужбина. На множеството магазини централите са в София. Хотелите в огромна част на политици и софийски предприемачи. Доста от плажовете също са взети под аренда от тях. Едни пари отиват при едни и същи хора, единствено че просто минават през нас.

А едни туристи със самочувствие до небето ни подлудяват месеци наред.

Затова съм за такса "море ", която ще остане в общинския бюджет. И ще се употребява потрошените улици и пътни знаци след нашествието на софиянци! За изпотъпканите градинки, смачканите цветя, счупените пейки и изпокъсаните ни нерви.

Най-добрият град за живеене сме и желаеме да останем подобен.

И молим пришълците да не се държат като селяндури! Да не куфеят и вият на наш тил.

Ако и в София са такива, тъпо за България!

Ако единствено тук се държат по този начин, отново тъпо! "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР