Такива сайтове има много. Този вид неофициален сайт не се

...
Такива сайтове има много. Този вид неофициален сайт не се
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Няма пряка заплаха за включените в сайта „Миротворец“

Такива уеб сайтове има доста. Този тип всекидневен уебсайт не се поддържа от украинските управляващи и там няма никакви директни закани към включените в описи. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев в предаването " Тази заран " по БТВ.

Нямам информация по какъв начин тъкмо се вършат тези описи, само че в доста случаи достоверната информация идва от България, сподели Тагарев и акцентира, че мъчно сходна информация идва от чужбина. Вероятно има информация, която се събира в България, уточни още военният министър. Той не е ориентиран към България, там няма опасност към тези хора. Реакцията в България към тези хора е доста по-силна, в сравнение с на открито. Това са хора, които непрестанно манипулират публичното мнение в проруски интерес, сподели Тагарев.

Имаше публицисти, политици, които отидоха в нелегално окупирания Крим и Донбас и украинското държавно управление доста ясно сподели вие сте личност нон грата, нямате работа с Украйна. На вас няма да ви бъде разрешено да влезете в Украйна. Това са рестриктивните мерки, които могат да бъдат наложени, няма други ограничавания или някакви други последици, разяснява още той.

По думите на Тагарев „ този случай се раздухва съзнателно, с цел да си вършат реклама тези публицисти, които по този начин или другояче работят против българския интерес “.

Попитан дали има публично мнение на службите, военният министър съобщи, че не е осведомен. 

Относно съветските военноморски сили в Черно море Тагарев съобщи, че Русия е черноморска страна, а повода, с цел да навлязат в нашата икономическа зона е, че те организират обучение. Тези учения би трябвало да се организират до седмица, 10 дни, в този момент е удължено до 20 дни, сподели военният министър. По думите му транспортните коридори си работят, към този момент има кораби под друг байрак. От позиция на превоза рискът е минимализиран, уточни Тагарев.

Министърът на защитата разяснява и случая с нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора, станало в края на юни. Вчера в страната имаше митинги против насилието и в поддръжка на нападнатото момиче от Стара Загора.

Определено в обществото има проблем, защото немалка част от младежите се поддават на внушения и следват едни ролеви модели, които нямат общо с българския интерес. Въпросът отива в правосъдната власт. Там би трябвало да се търси решение, разяснява Тагарев. Надявам се, че конституционните промени ще разрешат да поемем по пътя на нужните промени, уточни той.

Досега имаше мощно въздействие на една част на правосъдната власт върху цялата правосъдна власт, в този момент се предлага да се разделят тези функционалности – Съвет на съдиите, на прокурорите настрана, тъй че това е значимо. Според него това е причина за положителни решения. Няма вълшебен решения по този въпрос, както и по доста други, разяснява още военният министър.

Попитан дали в случай че не беше намесата на медиите, казусът евентуално щеше да бъде потулен, Тагарев съобщи, че най-вероятно, защото казусът е с едномесечна отминалост. През този месец нищо не се е случило, до момента в който казусът не стигна до медиите, уточни той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР