т месеци в световен мащаб се работи усилено по откриването

...
т месеци в световен мащаб се работи усилено по откриването
Коментари Харесай

"Лабораторни войни" в "Темата на NOVA"

т месеци в международен мащаб се работи интензивно по откриването на имунизацията, която може да обезпечи имунитет против вируса, трансформирал живота ни. Пробив, феномен, гражданска война, само че и политика. Това е картината, която виждат очите на учените, когато става въпрос за безцветните разтвори, които могат да оказват помощ на човечеството.

Тази седмица в „ Темата на NOVA “ създателят Марина Малашева и операторът Станислав Илиев обръщат взор към невижданата готовност, подбудена от изключителната обстановката и международните настроения.

Ваксините в най-напреднала фаза сътвориха казус освен поради мистерията, в която е обгърнат SARS2. Рекордно късите периоди, в които бяха създадени, също отвориха нова страница в развиването на международната просвета. Ваксините, обаче, предизвикаха неодобрение и публично напрежение, а настройките за успеваемостта им са полярни.

Някои одобряват с утешение новината за опцията да придобият имунитет, други са скептични и се опасяват от страничните резултати, които може да провокира веществото.

В идващите месеци следва имунизационна акция в целия свят, a фармацевтичната промишленост ще бъде изправена пред предизвикването да създаде голямо количество ваксини. Ще обезпечат ли по този начин стремежи дългогодишен имунитет препаратите, безвредни ли са и съществува ли опцията те да се трансфорат в норма?

Гледайте “Лабораторни войни” в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 13 декември, незабавно след централната емисия вести.

.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР