Заради новата организация на движението по бул. Витоша“, бул. Патриарх

...
Заради новата организация на движението по бул. Витоша“, бул. Патриарх
Коментари Харесай

Заради новата маркировка на „Витоша“: Сигнализират СДВР за документ с невярно съдържание

Заради новата организация на придвижването по бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и улица „ Фритьоф Нансен “ от Европейския център за транспортни политики (ЕТЦП) алармират Столична дирекция на вътрешните работи за „ подозрителен “ документ с погрешно наличие.

От Центъра за транспортни политики настояват, че в Протокол № 15, оповестен на уеб страницата на Столична община, липсват страници. Както и че липсва Генерален проект за организация на придвижването на територията на София, въз основата на който се правят измененията.

Председателят на сдружението Диана Русинова упорства министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да покаже документ, от който да стане ясно дали решението е в съгласие със чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и специалисти на пътна полиция.

 За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ) Галерии 2 мин. За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ)  Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София България 2 мин. Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София  След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “ България 4 мин. След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “  Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “  За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ) Галерии 2 мин. За и срещу новата маркировка на бул. „ Витоша “ в София (СНИМКИ)  Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София България 2 мин. Трети ден митинги против новите правила за паркиране в центъра на София  След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “ България 4 мин. След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “  Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “

Снимка: Антоан Златков

Припомняме, че в четвъртък настояването за анулация на новата пътна маркировка бе входирано в Софийски административен съд.

Новата организация  по бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и улица „ Фритьоф Нансен “ провокира цивилен митинги. Според недоволните пред домовете им стават големи тапи, а поради новото напряко паркиране и велоалеите в региона там няма по какъв начин да спрат коли за спешна помощ или коли за зареждане.

Темата провокира и спор сред министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и Столичната община. Според вътрешния министър новата организация основава причина за тапи.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Не утвърждавам това, което се случва там. София би трябвало първо да подсигури надземни и подземни паркинги за всички тези коли в централната част и след това за алеите “, разяснява Стоянов.

„ Аргументът първо трябваше да извършите паркинги, след това промени не е годен. Аз разбирам недоволството. Внимателно проследявам обстановката. Няма да спрем плана. Но в случай че се наложи, ще създадем корекции. Мислим за местата за паркиране, по какъв начин ще се развие придвижването, градския превоз “, разгласи кметът Васил Терзиев.

Спор породи и за разрешението на плана. По информация на общината концепцията е на повече от 10 години. А планът – от 2019 година От тогава до момента няколко пъти е обсъждан от комисия. Последният – през април.

На този декор кметът Терзиев регистрира, че са позволили неточност, само че тя е информационна – не всички са разбрали за измененията.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР