Tрети ден под пълна карантина е ромският квартал Изток в

...
Tрети ден под пълна карантина е ромският квартал Изток в
Коментари Харесай

Увеличава се броят на заразените с COVID-19 в ромската махала на Кюстендил

Tрети ден под пълна карантина е ромският квартал " Изток " в Кюстендил. Положителните проби за COVID-19 там се увеличават, а движението на хора е тотално забранено.За последното денонощие са установени 14 случая на новозаразени в област Кюстендил. Все още нямаме конкретна информация, колко от тях са от квартал " Изток ". Тази информация ще бъде представена до няколко часа. До този момент случаите тук са над 60. Това в ефира на Нова телевизия областният управител и председател на Областния кризисния щаб Виктор Янев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9582
Той добави, че жителите на квартала трябва да се движат с предпазни маски. Работата с медиатори там продължавала.

" Първоначалният ограничителен режим беше по-лек. Жителите имаха възможност да напускат между 10 и 22 часа. Сега се наложи да затегнем мерките поради увеличаването на случаите ", добавя Янев.

Болницата в Кюстендил също е под блокада, заразените с COVID-19 са в тежко състояние

" Блокадата не ни притеснява. Полицията си има задължения, като по целия свят. Нещата ще се наредят. Носим маски и не се събираме на групи ", разказват жителите.

" Няма такива работи като да се движим на групи. Не вярвайте на хорските приказки. Ходя с маска и от 30 години работя на пазара, чист съм и приличам на българин ", заяви друг жител на квартала.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9582  Проф. Ангелов разкри какво е в основата на нарастването на случаи на COVID-19 Проф. Ангелов разкри какво е в основата на нарастването на случаи на COVID-19  Доц. Велизар Шиваров: Всяко разхлабване на ограниченията разчита на съзнанието на обществото Доц. Велизар Шиваров: Всяко разхлабване на ограниченията разчита на съзнанието на обществото  Цеца и синът й пребориха COVID-19 Цеца и синът й пребориха COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР