своите почитатели с куп горещи предложения под мотото Изкуството не

...
своите почитатели с куп горещи предложения под мотото Изкуството не
Коментари Харесай

Опера на стадиона ще зарадва старозагорските меломани

своите фенове с куп горещи оферти под мотото „ Изкуството не излиза в отпуск “.  Първата предстояща демонстрация е довечера на градския стадион " Берое ". Старозагорци и гостите на премия ще могат да видят суперпродукцията на  „ Трубадур ” от Джузепе Верди. След „ Аида ”, „ Кармен ” и „ Набуко ”, това е четвъртото издание на утвърдилата се към този момент самодейност „ Опера на стадиона ”, напомнят домакините
Оригинална постановка, ефектна театрална визия,  звезден солистичен състав -  на това ще разчита постановъчният екип. Режисьорът на спектакъла е Огнян Драганов, диригентът Ивайло Кринчев, сценографът Тодор Демеров и дизайнерът на впечатляващите костюми Денис Иванов. 
 Световно приетият тенор Зоран Тодорович, който към този момент е прочут и на старозагорската аудитория, ще извърши ролята на Манрико.  Кирил Манолов, който сега прави впечатляваща интернационална кариера, ще бъде в ролята на граф Ди Луна.  Самият той има специфичен сантимент към Стара Загора – на старозагорска сцена е направил своя дебют точно като Граф ди Луна и това е била първата му огромна роля въобще във Вердиевия репертоар. В ролята на Азучена гостува  Даниела Дякова, която се наложи като една от най-предпочитаните изпълнителки-мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни подиуми. Изтъкнатата солистка на Старозагорската опера Елена Баръмова с величествен репертоар, чест посетител на разнообразни оперни театри  в Европа, ще бъде в ролята на Леонора. Участват още Александър Марулев, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова, Игнат Желев и др. 
    В суперпродукцията вземат участие над 250 актьори и статисти. Допълнителен нюанс привнася присъединяване на воини от Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур “ и на ромски деца от съдружие „ Свят без граници “, които пресъздават сцената с циганския табор.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР