Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до

...
Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до
Коментари Харесай

Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за Летището в Сарафово

Идеята им за подкрепяне на полетите може да докара до целогодишен темперамент на туристически поток към страната ни, разяснява Евтим Милошев

Амбицията на кметовете на Бургас и Поморие Димитър Николов и Иван Алексиев да създадат непрекъснати авиолинии до повече дестинации в Европа може да даде до целогодишен темперамент на туристически поток към морските ни градове. Това сподели в предаването „ На фокус ” служебният министър на туризма Евтим Милошев. Той не скри възторга си към двамата градоначалници.

След като водещата го пита дали концепцията за бургаска самолетна компания, която да обслужва района и може да раздвижи туризма е екстравагандната, министърът отговори, че не може да каже дали е такава, само че е доста скъпа, тъй като туризмът е на първо място съгласуваност.

„ Може да създадем страхотна реклама и да имаме прелестна база, само че когато няма по какъв начин да ги докараме туристите, а след пандемията има проблем с потенциалите на самолетните компании. България е територия с по-кратък сезон и тъкмо това ни прави по-неконкурентно способни по отношение на тази въздушна съгласуваност “, добави той.

„ Това е упоритост, която министерството на туризма може да поддържа и аз го заявих персонално пред Димитър Николов и Иван Алексиев. Те даже не търсят поддръжка, а желаят да докарат повече самолети до Летище Бургас. Искат да създадат съгласуваност с Истанбул. Това дава доста огромни благоприятни условия “, акцентира Милошев. 

Той показа, че упованията му за летния сезон са доста положителни и увери, че нарастването на потенциала на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново ” е стратегическа задача.

Министърът сподели още, че има концепция основаната поради наводнението в Царево междуведомствена комисия ще стане непрекъсната. Той удостовери, че мостът Царево-Ахтопол е възобновен, а оборудването към квартал „ Василико ” следва да бъде пуснато в придвижване.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР