Своге. Под ръководството на Районна прокуратура – Своге се води

...
Своге. Под ръководството на Районна прокуратура – Своге се води
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Своге води разследване по случая с противозаконно лишаване от свобода на 21-годишен мъж и изнудване

Своге. Под управлението на Районна прокуратура – Своге се води следствие за незаконно отнемане от независимост и изнудване. Престъпленията са квалифицирани по член 142а, ал.1 и по член 213а, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .

Досъдебното произвеждане е било формирано на 5 януари 2022 година след постъпил сигнал за незаконно отнемане от независимост на 21-годишния В.Д.

Към сегашния миг е осъществен оглед на местопроизшествието, претършуване и изземване, извършени са разпити на очевидци, в това число и пред арбитър.
От събраните доказателства е открито, че на 1 януари 2022 година, в продължение на часове - от 04,00 ч. до 13,00 ч., В.Д. бил принудително държан в спално помещение на втория етаж на къща в гр. Своге. Спрямо него било упражнено принуждение – нанесени удари с юмруци и с железна водопроводна тръба, както и завързване с кабел.
Междувременно майката на В.Д. получила позвъняване по телефона. По време на диалога били й поискани пари, „ с цел да не бъде погубен синът й “. Жената разполагала единствено със 100 лв., които предала в региона на жп гарата в гр. Своге.
Извършителите на незаконното действие са открити – 19-годишните Е.Й. и П.М. С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Своге двамата са привлечени в качеството на обвинени и са арестувани за период до 72 часа.

Обвиняемият Е.Й. е упрекнат за незаконно отнемане от независимост и изнудване, а съучастникът му П.М. - за изнудване.
Разследването продължава.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР