Свободните позиции са общо 23 на брой в 21 държави

...
Свободните позиции са общо 23 на брой в 21 държави
Коментари Харесай

Голяма опашка за търговски аташета на България в чужбина

Свободните позиции са общо 23 на брой в 21 страни по света. 194 претенденти са подали своите документи. Одобрените са 147. 12% от претендентите, подали документи за нови търговски представители на България в чужбина, са сънародници, които живеят отвън страната, написа news.bg.

Изборът за нови търговски представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) ще се организира в три посоки - " Европейски страни ", " Страни от Оперативно-наблюдателно дело " и " Азия, Африка, Америка и Австралия ". Общият профил на претендентите, позволени до втория стадий, демонстрира, че те са с икономическо обучение, с голям брой спомагателни специализации, курсове, образования, с потвърден опит в региона на стопанските действия, външноикономическите и комерсиалните връзки и владеещи най-малко 3 непознати езика.

До 22 декември те трябваше да показват разбор на съществуващите двустранни външноикономически и търговски връзки на Република България с страната, за която аплайват. От участващите в състезанията се чака и да подчертават върху евентуалните благоприятни условия за развиване, вложения и търговия през идващите четири години.

Комисията за избор на претенденти за дълготрайно командироване в Службите по търговско-икономическите въпроси към задграничните представителства на Република България прави оценка изпратените разбори. За първи път в нея се обезпечава присъединяване на представители на Министерството на външните работи.

Кандидатите, които преодолеят втория стадий, ще преминат инспекция на езиковите знания и цифровите умения преди да бъдат поканени на събеседване, в което ще се включат всички членове на обновената конкурсна комисия по подбора, разясняват от министерството на стопанската система.

Очакванията са новите представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на България да бъдат излъчени в границите на първото тримесечие на 2024 година

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР