Свищов. Гост-лектори от KPMG България представиха пред студенти от Стопанска

...
Свищов. Гост-лектори от KPMG България представиха пред студенти от Стопанска
Коментари Харесай

Велико Търново: Бъдещето на одиторската професия и възможности за реализация на младите хора представиха пред свищовски студенти от KPMG

Свищов. Гост-лектори от KPMG България показаха пред студенти от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” бъдещето на одиторската специалност и благоприятни условия за реализация на младежите. Това оповестиха от пресцентъра на образователното заведение . Представители на една от огромните интернационалните компании за професионални одиторски и данъчни услуги предизвикаха за повторно среща със свищовските студенти. След първата им презентация в края на предходната образователна година, в компанията към този момент има назначен свищовски ученик, дипломирал се в ОКС „ бакалавър ”.
Гостите приветства проф. доктор Георги Иванов – зам.-ректор „ Акредитация и ръководство на качеството ” и началник на катедра „ Контрол и разбор на стопанската активност ”. Той акцентира, че провеждането на поредна среща е знак, че KPMG прави оценка високо подготовката, която младежите получават в Стопанска академия, и е подготвена да им помогне да намерят своята професионална реализация в България.
Темата „ Моето бъдеще в KPMG ” показаха Иван Андонов – съучастник отдел „ Одит ”, Валерия Бочева – HR, Йордан Камджилов – мениджъри в отдел „ Одит ” и Мартин Длъгнеков – управител „ Данъчен отдел ”. Лекторите показаха информация за компанията, която оперира в над 150 страни с повече от 200 000 чиновници и клиенти от целия свят, чиито доходи за предходната година са над $26 милиарда По думите им, KPMG е в топ 5 на желаните компании от младежите. Мениджърите разясниха какви знания са нужни за другите промишлености, с цел да реализират одиторски процедури, и какви софтуерни решения се ползват в данъчната процедура. Информираха студентите по какъв начин се организират образованията за използване на нови стандарти, връзка с клиенти, решение на ексцентрични проблеми, и какви документи могат да придобият чиновниците след съответни образования и опит. Представителите на практиката споделиха по какъв начин тази специалност обогатява личностното развиване посредством знанията, които се получават непрестанно и посредством връзката, която се реализира с хора от разнообразни равнища в йерархията на даден бизнес.
„ За мен KPMG е сигурност и познание ”, съобщи пред присъстващите студенти Васил Филев – ученик на Стопанска академия, квалифициран в познавач. „ Стопански и финансов надзор ”. Той показа, че е научил за компанията на извършената през м.май 2018 година първа среща в Академията, а от два месеца към този момент е младши инспектор в KPMG.
От направените презентации и отговори на сложени въпроси, свищовските студенти научиха по какъв начин могат да аплайват за стажантска стратегия или работна позиция в офисите в София и Варна, през какви стадии минава процеса по асортимент на фрагменти, какво им предлага компанията като работна среда, атмосфера, образования, възнаграждение и благоприятни условия за кариерно развиване.
Срещата на свищовските студенти с мениджърите от компанията се организира със съдействието на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР