Свилен Симеонов и съпругата му бяха последните останали българи сред

...
Свилен Симеонов и съпругата му бяха последните останали българи сред
Коментари Харесай

Разочарованият от бежанците доброволец: Предлагаха ми подкупи

Свилен Симеонов и брачната половинка му бяха последните останали българи измежду доброволците в Центъра за помощ на украински бежанци във Варна. Те обаче взеха решение да изоставен бежанския център след близо 6 месеца, отделени в помощ за хора, бягащи от войната. Месеци, в които са се срещнали от близко с покъртителни истории, помагайки на доста непознати хора в най-трудните им моменти.

Оттеглянето си 47-годишният Свилен Симеонов разгласи с прочувствена обява в обществените мрежи. Доброволецът показа, че е изтощен от украинци с доста искания. Искат да живеят като туристи, а са бежанци, акцентира отказалият се доброволец.

„ Последните два месеца ние не оказваме помощ на бежанци, а се караме с тях, тъй като желаят нещо което не можем да им дадем. Искат да живеят като туристи, а са бежанци ”, споделя доброволецът, решил преди дни да напусне бежанския център.

Пред Дарик Симеонов разкри, че накичени със златни украшения украинци са му предложили подкупи, с цел да им спомага при настаняване в хотели.

Според варненеца ще има нова бежанска вълна. Когато това се случи е подготвен още веднъж да стане доброволец.

Разказът на Свилен Симеонов е в прикаченото аудио.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР