Световният шампион с Аржентина - Лионел Меси, записа името си

...
Световният шампион с Аржентина - Лионел Меси, записа името си
Коментари Харесай

Меси записа името си със златни букви в историята на американската Мейджър лийг сокър

Световният първенец с Аржентина - Лионел Меси, записа името си със златни букви в историята на американската Мейджър лийг сокър. Осемкратният притежател на „ Златната топка “ реализира нещо, което никой преди него не беше правил в шампионата на Америка, ставайки първия футболист с пет асистенции в един мач от основаването на Лигата, както и първият, който взе участие директно в шест гола в един дуел.

Меси записа историческото достижение при успеха на Интер Маями с 6:2 над Ню Йорк Ред Булс в среща от постоянния сезон. „ Бълхата “ вкара един от головете за „ чаплите “ и подаде за другите пет, а хеттрик заби неговият непосредствен другар Луис Суарес за по-малко от четвърт час и се изравни с аржентинеца, като двамата имат по 10 попадения от началото на сезоан и оглавяват листата на голмайсторите в МЛС.

Изненадващо до почивката имаше единствено едно попадение и то падна във вратата на домакините, когато се разписа Данте Ванзейър в 30-ата минута. Белгиецът стигна пръв до топката след удар в гредата на Викелман Кармона и откри в интерес на Ню Йорк Ред Булс. Интер Маями сътвори няколко чисти положения, само че ги пропусна.

Тимът на Херардо Мартино, обаче, излезе видоизменен през втората част и отнесе противника си за 45 минути. За обрата доста оказа помощ появяването на Матиас Рохас. Привлеченият от Коринтианс парагваец размени Дейвид Руис и още в 48-ата минута възвърне паритета след подаване на Меси. Само две минути по-късно аржентинската звезда получи пас от Суарес и прати топката под гредата за 2:1. След този гол домакините правеха каквото си изискат на терена, а Меси и Суарес подсетиха за най-силните си години с екипа на Барселона.

Рохас направи резултата 3:1 в 62-ата минута с втория си гол в мача, а по-късно пристигнаха минутите на Суарес. Уругвайският деец засече от въздуха центриране на Меси в 68-ата минута и насочи топката в мрежата. Седем минути по-късно 37-годишният стрелец още веднъж беше изведен от Меси и пусна кълбото сред краката на Карлос Коронел, а в 81-ата минута Меси откри своя добър другар с външен фалц и за Суарес не беше проблем да оформи хеттрика си. До края остана време гостите да стигнат до второ попадение, дело на Емил Форсберг от дузпа.

След третата си поредна победа Интер Маями е отпред в класирането на Източната конференция с 24 точки и е тимът с най-хубави индикатори в цялата МЛС. Меси пък бележи гол в седми следващ мач в шампионата, а също по този начин е и водач при асистенциите с с общо 13 от старта на сезона.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР