Световният шампион по снукър за 2015 г. Стюарт Бингам е

...
Световният шампион по снукър за 2015 г. Стюарт Бингам е
Коментари Харесай

Световен шампион по снукър получи шестмесечно наказание заради залагания

Световният първенец по снукър за 2015 година Стюарт Бингам е със спрени спортни права за шест месеца поради присъединяване в онлайн залози, заяви Би Би Си. 41-годишният състезател беше приет за отговорен за нарушение на разпоредбите на Световната професионална билярд и снукър асоциация (WPBSA). Англичанинът ще би трябвало да заплати и санкция от 20 хиляди паунда.

Организацията твърди, че хипотетичната заложена сума от Бингам в последните седем години е 35 771 паунда. Световният №10 е планувал, както срещи на други играчи, по този начин и свои мачове. Той е употребявал прокси сметки, които не разрешават да се откри дали печели или губи от своите
залагания.

" Разочароващо е да забележим, че състезател от най-високо равнище е нарушил разпоредбите за
залагане на WPBSA. Стюарт е огромен играч и не се колебая, че той постоянно е играл по допустимо най-хубавия метод. Този случай демонстрира, че никой не е застрахован от неспазване на разпоредбите ", сподели шефът на WPBSA Джейсън Фъргюсън.
Former world snooker champion Stuart Bingham has been banned for betting breaches.

More: https://t.co/7xhDjnvpQHpic.twitter.com/gsMx5LMUaP
— BBC Sport (@BBCSport) 24 October 2017

От WPBSA допълват, че не считат, че Бингам е желал съзнателно да въздейства върху резултата на мачовете поради което половината от интервала на наказването му е конвенционален.

" Играчите би трябвало да схванат, че не могат да залагат на снукър, даже в случай че не са взели участие в съответния мач. Всеки играч, който нарушава разпоредбите за
залагане, ще понесе съществени последици ", добави Фъргюсън.

Върхът в кариерата на Бингам е триумфът на международното състезание през 2015 година Във финала той победи Шон Мърфи, а преди този момент в профил двама от любимците - Рони О`Съливан и Джъд Тръмп.

Англичанинът утвърди мястото си в топ 16 след мощните си изяви в последните години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР