Световният и олимпийски шампион в бяганията на дълги разстояния Джошуа

...
Световният и олимпийски шампион в бяганията на дълги разстояния Джошуа
Коментари Харесай

Джошуа Чептегей ще направи своя дебют в маратона през декември във Валенсия

Световният и олимпийски първенец в бяганията на дълги дистанции Джошуа Чептегей от Уганда ще направи своя дебют в маратона в края на годината, оповестиха от щаба му.

В изказването се споделя, че Чептегей, който е златен медалист от Токио 2020 на 5000 метра и сребърен на 10 000 метра, ще пробяга за първи път дистанцията от 42,195 километра на 3 декември във Валенсия.

" Валенсия е доста особено място за мен. Чувствам, че е време да разширя хоризонта си, търча на пистата към този момент 10 години. Бях изцяло фокусиран върху дистанциите на пистата, само че знаех, че маратонът ме чака. Това е упоритост, за която в действителност се вълнувам, ще бъде ново предизвикателно ", съобщи самият Чептегей.

Преди конкуренцията във Валенсия обаче угандиецът ще взе участие на международното състезание по лека атлетика в Будапеща, Унгария (18-27 август), където той ще пази купата си на 10 000 метра от Юджийн 2022.

В изказването си Джошуа Чептегей разкри още, че има намерение през идващото лято още веднъж да го забележим и в надпреварите на писта, като огромната цел, несъмнено, са Летните олимпийски игри в Париж 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР