Световните производители оставиха купувачите през 2021 г. без милиони автомобили:

...
Световните производители оставиха купувачите през 2021 г. без милиони автомобили:
Коментари Харесай

Автогигантите произведоха милиони автомобили по-малко през годината

Световните производители оставиха купувачите през 2021 година без милиони коли: заради проблеми с веригата за доставки и дефицит на микрочипове, автомобилните гиганти създадоха съвсем 10 милиона коли по-малко от плануваното, написа The Telegraph, цитирайки изследване на анализаторската компания LMC Automotive.

Изследването открива, че международното произвеждане на леки коли е спаднало с 9,6 милиона през 2021 година Най-сериозно са потърпевши европейските автомобилни производители. Според изчисленията на специалиститете са произвели с три милиона коли по-малко от предстоящото. Проблемите с доставките, съгласно LMC Automotive, ще не престават да помрачават обстановката в автомобилната промишленост до втората половина на 2022 година, а дефицитът на полупроводници ще продължи до 2023 година

В същото време Джъстин Кокс, началник на групата по световно произвеждане  в LMS Automotive, уточни, че в последно време има учредения за по-оптимистични прогнози за положението на промишлеността. „ Мисля, че автомобилната промишленост стартира да се оправя малко по-добре с провокациите на веригата за доставки. Производителите не желаят това да се случи още веднъж “, сподели той.

Очаква се производството на леки коли да завърши с годишен резултат от 84,9 милиона броя за 2021 година Въпреки сериозните усложнения с веригите на доставки и дефицитът на чипове това е  с 12 % повече спрямо 2020 година, когато локдауните доведоха до прекъсване на производството и продажбите в международен мащаб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР