Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че десетки котки са били

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че десетки котки са били
Коментари Харесай

Напаст: Птичият грип тръгна и по котките

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че десетки котки са били инфектирани с птичи грип в Полша, само че няма данни за болни хора, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

В изказването, направено от СЗО, се показва, че за първи път се оповестява за толкоз доста котки с птичи грип в просторен географски регион в дадена страна, на фона на невиждано световно огнище на най-новия вид на причинителя на заболяването H5N1.

Световната здравна организация заяви, че в края на предишния месец полските управляващи са уведомили чиновниците й за необикновената гибел на повече от 45 котки в 13 географски района на страната. Направени предходната седмица проби откриха, че 29 от тях са били инфектирани с варианта H5N1 на птичия грип.

При инфектираните домашни любимци са следени затруднено дишане, дизентерия и признаци на неврологични и респираторни болести, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Към юни най-новият вид на H5N1 е докладван при птици и други скотски типове в Азия, Африка, Европа и Северна и Южна Америка. СЗО отбелязва, че от 2020 година до момента са докладвани десетина случая на болест при хора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР