Световната здравна организация препоръча на неваксинираните и на непреболедувалите Covid-19

...
Световната здравна организация препоръча на неваксинираните и на непреболедувалите Covid-19
Коментари Харесай

СЗО препоръча неваксинираните да не пътуват до райони с високо разпространение на Covid-19

Световната здравна организация предложи на неимунизираните и на непреболедувалите Covid-19 да отсрочат пътуването си до регионите, в които има необятно разпространяване на вируса, съобщи Агенция Франс Прес.

Рискът за тези хора от развиване на тежко заболяване и гибел е по-висок - изключително за тези над 60-годишна възраст и за тези с хронични болести, предизвестяват от СЗО в обновените си рекомендации за пътешестване по отношение на Омикрон - новия вид на ковид.

С рекомендации излязоха и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединените щати - да не се пътува до Нигер, Папуа Нова Гвинея, Тринидад и Тобаго, съобщи Ройтерс.

Общо към 80 дестинации са включени досега в листата на страни, за които важи предизвестието, откакто Белият дом разгласи нови рестрикции поради Омикрон. Адмнистрацията на президента Джо Байдън обмисля и стягане на разпоредбите за имунизация.

Нова US тактика

Според „ Вашингтон пост ", откъдето цитират публични здравни лица, в четвъртък Байдън се чака да разгласи нова тактика за справяне с Covid-19 след появяването на разновидността Омикрон.

Изданието показва, че може да се стигне до условие за тестване на всеки, който влиза в страната ден преди качването на полет към Съединени американски щати без да има значение от коя страна идва пасажерът и дали е имунизиран.

Обмисля се и условие за тест на всеки три до пет дни след идването му страната.

Според „ Вашингтон пост " са се водили и диалози за наложителна карантина на всички идващи пасажери, даже в случай че са американски жители и даже в случай че тестванията им за Covid-19 са били отрицателни.

Ако тези ограничения влязат в действие ще бъдат първите по рода си в страната.

Към момента сходно и на други страни в Съединените Щати е наложена възбрана за влизане от няколко южноафрикански страни, където се появиха първите информации за разновидността Oмикрон.

Преди няколко дни специалисти обявиха, че може да отнеме две седмици да се даде изясненост за сериозността на новия вид и за това дали имунизациите са ефикасни против него.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР