Световната шампионка в скока на дължина в зала от Белград

...
Световната шампионка в скока на дължина в зала от Белград
Коментари Харесай

Вулета и Тентоглу №1 в диамантения финал в скока на дължина

Световната шампионка в скока на дължина в зала от Белград тази зима и европейска навън от Мюнхен по-рано през сезона Ивана Вулета направи желан край на своя финален спортен сезон в атлетиката. 32-годишната сръбкиня победи в Диамантената лига за 2022 година, откакто завоюва последния шампионат в Цюрих с 6.97 метра (-0.7 м/сек).  

В същата дисициплина при мъжете диамантения трофей извоюва олимпийският и европейски първенец Милтядис Тентоглу (Гърция) с 8.42 м (0.0 м/сек). 

“Наистина съм признателна. Това беше последното съревнование за сезона, беше мъчно. Просто се пробвах да остана съсредоточена до през днешния ден. Днес просто потвърдих най-успешната година в кариерата си, в която завоювах международната купа в зала и европейското злато навън. Чувствам се благословена. Имах отличен първи опит, бях се фокусирала върху линията от 7 метра. Знаех, че ще ми трябват 7 метра, с цел да печеля. Ще чествам със фамилията и брачна половинка си, които са тук. След това отиваме на отмора, ще създадем круиз в Европа за две седмици ”, сподели Вулета, която след Световното в Юджийн разгласи, че приключва спортната си кариера. 

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics)

“Беше доста положително показване, едно от най-хубавите в моята кариера. Просто съм благополучен да завърша сезона по този метод. Започнах надпреварата не доста мощно. Планът ми беше просто да направя три скока и да завърша, само че не се получи по този начин. Така че продължих постепенно и всеки скок беше все по-добър и по-добър. И последните ми два скока бяха доста положителни, тъй че съм удовлетворен. Целият сезон беше порядъчен. Това е първият ми диамантен трофей и съм изключително благополучен “, сподели Тентоглу. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР