Световната футболна централа (ФИФА) няма да бърза с решение за

...
Световната футболна централа (ФИФА) няма да бърза с решение за
Коментари Харесай

ФИФА с първи коментар за скандала на Бразилия - Аржентина

Световната футболна централа (ФИФА) няма да бърза с решение за разразилия се голям скандал по време на дуела сред Бразилия и Аржентина. Срещата на “Коринтианс Aрена” беше прекратена няколко минути след началото й, а след това и прекъсната. Това се случи след влизане на терена на представители на локалната Агенция по здравен контрол (Anvisa), които бяха срещу присъединяване в срещата на избрани футболисти на гостите, които не били под карантина.

„ За момента можем единствено да потвърдим, че мачът сред Бразилия и Аржентина е преустановен поради решение на съдиите. Събираме всички гледни точки за случилото се и по-късно ще предоставим спомагателна информация “, разясниха от ФИФА в публично изказване. Точно от ФИФА се чака да вземат решение за крайния излаз на дуела.

Става въпрос за играещите в Англия Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, трима от които стартираха като титуляри. Според разпоредбите на Anvisa те е трябвало да прекарат 14-дневна карантина след влизането си на територията на Бразилия, тъй като в последните две седмици са били във Англия. На границата обаче въпросните футболисти икономисали тази детайлност.

От КОНМЕБОЛ - южноамериканската футболна федерация, настояват, че дружно с всички останали тимове от квалификациите в района Бразилия е подписала пакт, че ще прави изключения за играчи при пододни случаи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР