Светослав Дяков се превърна в легенда за Лудогорец, с който

...
Светослав Дяков се превърна в легенда за Лудогорец, с който
Коментари Харесай

Светослав Дяков: Не отписвайте Аржентина въпреки издънката

Светослав Дяков се трансформира в легенда за Лудогорец, с който стана 10-кратен първенец на България, подвигна още 2 купи и 4 ССуперкупи на страната. Полузащитникът бе част от тима, който игра два пъти в групите на Шампионската лига, 1/8-финал в Лига Европа. Дяков бе капитан и на националния тим на България, с който записа 36 дуела. Преди да играе за Лудогорец, Светослав Дяков започва кариерата от родния си Пирин Благоевград, по-късно мина и през Локо Сф.
" Най-много съчувствува на Италия, само че с годините това възприятие поизбледня. Харесвам хубавия футбол и почтено казано не съм пропуснал нито една минута от началото на международното състезание.
Искам да видя по какъв начин се показват всички тимове, даже такива като Коста Рика ", разяснява Дяков.
" Видяхте какво направиха Саудитска Арабия. Страхотно усещане ми направиха какъв брой високо играха, какъв брой изнесена беше отбраната им. Да, може би имаха шанс, само че с цел да победиш Аржентина се изисква освен шанс, би трябвало да притежаваш и качества ", проучва пред Дяков.
" Първият мач не значи нищо съдбовно, само че сигурно аржентинците са го подценили. Истината обаче е, че Саудитска Арабия игра доста мъжки и борбено. Първото полувреме бяха плахи, само че второто демонстрираха забавни неща. И Аржентина в последна сметка си изпати. За мен доста самоуверено решение на треньора на Саудитска Арабия, който по този начин подреди тима, че принуди Аржентина да търсят подавания зад тила на съперника, а знаем, че не това е силата на гаучосите. Те желаят да диктуват темпото, да си подават топката на крайник. Ясно е, че играчите на Саудитска Арабия механически не са на равнището на Аржентина, само че се оправиха чудесно. Не можеш да победиш инцидентно тим от ранга на аржентинския, това не можем да го отдадем единствено на шанс. Плюс това, за разлика от домакина Катар, Саудитска Арабия показва предпочитание, експанзия и в действителност игра добре.
За мен Меси несъмнено е най-великият футболист, който аз съм гледал. Не съм гледал Марадона или предходните велики футболисти, само че това, че Меси е изиграл един слаб мач не значи, че е слаб футболист! Той не може да играе самичък против всеки съперник. В началото, когато заговорихме кой тим поддържам, бих се радвал Аржентина да стане международен първенец, тъй като считам, че един от най-великите футболисти, какъвто е Меси, заслужава да има международна купа в кариерата си.
Последното нещо, което бих направил, е да разясня селекционера на Аржентина – нямам нужния опит да направя това. Смятам обаче, че не в треньора им е казусът. Винаги ще пристигна миг да загубиш, преди мача Аржентина нямаше загуба в 36 следващи дуела. Случи им се и паднаха тъкмо в този дуел. Въпреки провалянето, не отписвайте Аржентина – един подобен мач може да подейства много мотивиращо от тук нататък.
България започва с 0:3 от Нигерия през 1994 година и медиите даже приканиха да се прибират от Америка. Това е един от многото образци. Много пъти се е случвало в първия мач даден любимец да излезе с високо вдигната глава и да загуби ", показа Дяков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР