Superb, който ще бъде в продажба през следващата година, обещава

...
Superb, който ще бъде в продажба през следващата година, обещава
Коментари Харесай

Какво знаем за новата Skoda Superb до момента

Superb, който ще бъде в продажба през идната година, дава обещание да бъде най-просторната и софтуерно усъвършенствана Skoda в историята.

Skoda Superb се завръща с редица усъвършенствания, като в същото време резервира всички основни характерности на предходните генерации.

Skoda показа подробна информация за идното четвърто потомство на Superb преди представянето му, което е планувано за ноември. Наред със фотоси с маскирани прототипи, Skoda показа информация за гамата от задвижващи елементи, която ще включва дизелови, бензинови, меки хибриди и плъгин хибриди разновидности единствено за комбита, както и за усъвършенстваните технологии и характерности за сигурност на новия флагман.

За разлика от последния, той ще се предлага както във формата на хечбек в жанр седан, по този начин и във формата на комби (комби). И двата разновидността на каросерията са по-дълги, по-високи и малко по-тесни спрямо предшествениците си, като резервират същото междуосие от 2841 мм (111,9 инча).

Изненадващо, дългият 4912 хечбек е малко по-дълъг от комбито с дължина 4902 мм (193 инча), което е единственото, което се появява в формалната изложба от фотоси.

В интерес на истината – фотосите на камуфлирани коли на фона на китни алпийски градчета наподобяват необичайно. Да бяха опаковали и някоя постройка в този камуфлаж, по- се връзва. В момента наподобява като тези, които си обличат в милитъри жанр, до момента в който се возят в метрото. Хем това не е подобаващият камуфлаж за градска среда, хем има къде да си покаже милитаризма напълно на процедура.

Въпреки че цялата каросерия към момента е обгърната в камуфлаж, стилистиката наподобява еволюционна, с по-елегантен контур, изваяни линии и изтънчени характерности с помощта на най-новия дизайнерски език на Skoda.

Сред екстериорните акценти са новите bi-LED матрични фарове с цветни кристални детайли, отразени от по-острите задни светлини. Равнищата на съоръжение Sportline и Laurin & Klement евентуално ще се оферират с отличителни образни черти, изглеждащи надлежно по-спортни и по-премиум.

По-просторно и изпълнено с технологии купе

Възползвайки се от по-големите размери, новата Skoda Superb ще предлага повече пространство за лидера и пасажерите. Багажникът е с съдържимост 645 л при хечбека и 690 л при комбито, като последното е идентично с VW Passat Variant.

Практичността се покачва в допълнение от до 28 налични Simply Clever функционалности, измежду които електрически управляемият похлупак на багажното поделение при Combi, подложка за таблет в централния подлакътник на задните седалки, интегрирана фуния в капачката на резервоара на миячката на предното стъкло и голям брой решения за предпазване.

Арматурното табло ще разполага с по-голям 12,9-инчов инфоразвлекателен екран, смесен с цифрово арматурно табло и head-up екран.

Дизайнерите на Skoda са заложили на композиция от сензорни и ръчни бутони за ръководство, давайки приоритет на потребителското преживяване.

Освен това преместването на скоростния лост върху кормилната колона им е разрешило да основат по-изчистен тип на централната подпора. Оборудването за сигурност също е усъвършенствано с повече ADAS (включително помощник за завиване и помощник за секване на пътя) и до 10 въздушни възглавници.

Множество варианти за задвижване

Новият Superb е основан на усъвършенствана версия на архитектурата MQB на своя предходник. Най-вероятно това ще бъде последната итерация за флагманите на Skoda с ДВГ преди ерата единствено на електрическите автомобили, тъй че автомобилният производител не се е въздържал, когато става въпрос за варианти за задвижване.

Шестчленната гама ще включва тройка бензинови мотори, като един от тях ще получи меко хибридно подкрепяне, два дизела и един плъгин хибрид. Всички разновидности се оферират извънредно с автоматизирана скоростна кутия DSG, изпращаща мощността към предните колела, като за най-мощния от тях е планувано задвижване на всички колела.

Бензин

1.5 mHEV 7-степенна DSG FWD 148 к.с. / 150 к.с.
2,0 TSI 7-степенна DSG FWD 201 к.с. / 204 к.с.
2.0 TSI 7-степенна DSG AWD 261 к.с. / 265 к.с.

Дизел

2.0 TDI 7-степенна DSG FWD 148 к.с. / 150 к.с.
2.0 TDI 7-Speed DSG AWD 190 к.с. / 193 к.с.

Plug-in хибрид

1,5 TSI iV и e-мотор 6-степенна DSG FWD 201 к.с. / 204 к.с.

Очаквано, множеството от обновените турбодвигатели са споделени с механично обвързвания с 2024 година SUV Kodiaq, макар че Superb получава и по-мощен бензинов вид за тези, които търсят повече продуктивност.

Мекият хибрид е първият за Superb, само че акцентът е plug-in хибридът, който е непокътнат за каросерията Combi. Задвижването PHEV комбинира 1,5-литров бензинов мотор, един електромотор и доста по-голям акумулаторен пакет с потенциал 25,7 kWh (в съпоставяне с 12,7 kWh), който предлага пробег без нездравословни излъчвания от над 100 км и е съчетаем със зареждане с 50 kW DC.

Skoda е продала 1 560 000 бройки от Superb, разпределени на 137 000 за първото потомство, 618 000 за второто потомство и 805 000 за отиващото си трето потомство. Компанията се надява, че новата версия ще продължи продажбения триумф на своите прародители. Производството на Skoda Superb през 2024 година ще се реализира в Братислава, Словакия, в непосредствена непосредственост до VW Passat Variant през 2024 година

В своята (уж) последна ДВГ итерация Superb в действителност ще изстиска каквото може от платформата си и наличните моторизации. Наскоро се появи клипче на екстравагантен ревюиращ, който възхваляваше слабата дизелова версия за невъзможния разход от 3,3 л/100 км, който му е дала в действителни условия. Един превъзходен образец какви ги прави „ гадният “ дизел при рационално шофиране, само че „ късно е либе за китла “. Двигателят с вътрешно горене е на електрическия стол!

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР